Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La mascareta, el repte impossible de les discoteques: “Tothom se la treu”
  • CA

Les discoteques de Barcelona han tornat a obrir les portes per primera vegada en més d’un any amb un gran repte al davant: aconseguir que la gent porti la mascareta a la pista de ball i només se la tregui per beure a la barra. “He anat a l’estiu a altres discoteques i tothom se la treu“, explica en Denis Costa, de 19 anys, que augura que la mesura no es complirà “gens”. És la primera vegada que surt de festa a una discoteca fins tan tard des que fa els 18. “Fins ara anava a llocs amb molta gent, la música no estava molt forta, hi havia problemes, es liava bastant, la gent es pegava… La discoteca és un altre rotllo”.

A primera hora de la matinada la majoria de la gent portava mascareta, especialment a les taules, però a mesura que ha anat avançant la nit cada vegada es complia menys i molts clients se la treien. El secretari general del Gremi de Discoteques, Ramon Mas, reconeix que fer complir la norma de dur mascareta serà “molt complicat” i ha avançat que les discoteques “no pressionaran” ni crearan problemes de seguretat”. Mas ha assegurat que els locals només tenen l’obligació d’informar els clients a través de cartells i recordar-los la importància de complir la mesura.

La discoteca Shôko de Barcelona en la primera nit de reobertura / ACN

El passaport Covid, obligatori

El secretari general de la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm), Joaquim Boadas, ha preferit apel·lar a la responsabilitat individual de cada client i ha advertit que les discoteques poden fer ús del seu dret d’admissió per expulsar aquelles persones que facin cas omís de les indicacions de portar la mascareta en tot moment. Les patronals de l’oci nocturn, en canvi, sí que han estat taxatives sobre el passaport Covid. Mas ha insistit que seran “molt estrictes” amb la verificació de les dades i que qui no disposi del document “no podrà entrar”.

La Leire Gómez, que surt de festa per primera vegada des que va complir 18 anys, ha entrat a Pacha amb un grup d’amigues, totes amb la vacuna posada i el certificat Covid al mòbil. “Estem molt emocionades, tenim un reservat per a totes i anem a ballar i a passar-nos-ho bé”, explica. Les discoteques saben que demanar el passaport Covid alentirà l’accés als locals, però reconeixen que es tracta d’un “filtre més” per garantir la seguretat. Amb tot, demanen al Govern que deixi enrere la “desconfiança” dels últims mesos perquè són un “aliat estratègic per fer front als botellots i les festes privades”.

Optimisme moderat

El Gremi de Discoteques de Barcelona calcula que entre un 80% i un 90% dels locals d’oci nocturn reobrirà les portes aquests dies. “El ritme de venda d’entrades està anant molt bé i jo crec que es farà sold out a totes les sales”, assegura el seu secretari general. La patronal està preparada per una reobertura “una mica caòtica” perquè és una situació nova per tothom, però confia que el sector s’adaptarà “ràpidament” a les restriccions i estarà preparat per afrontar amb garantir els pròxims caps de setmana.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Raül a octubre 08, 2021 | 09:54
    Raül octubre 08, 2021 | 09:54
    No és un repte impossible. Que dediquin menys esforços a expulsar gent segons la seva raça o vestimenta i mes a expulsar qui se la tregui indegudament.
  2. Icona del comentari de: falco a octubre 08, 2021 | 11:57
    falco octubre 08, 2021 | 11:57
    Completament d'acord amb el Raül. En aquesta societat ens hem acostumat a fer les coses a gust e interessos particulars i mai mirant el general. Oi que tenen gent per controlar l'entrada i per vigilar dins, doncas qui es baixi la mascareta que el treguin. Mes senzill no pot ser

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa