Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Manifestació contra el president de Xile per l’estat d’emergència del país
  • CA

La situació d’excepcionalitat que viu Xile des de fa unes setmanes ha tingut ressò a Barcelona. Després de dies de protestes que han derivat en la declaració de l’estat d’excepció al país sud-americà, desenes de persones han sortit al carrer a la capital catalana per reclamar la dimissió del president xilè, Sebastián Piñera, per la gestió durant les manifestacions. Els aldarulls al carrer han provocat 15 morts fins ara.

Amb pancartes en què es podia llegir “Piñera dimisión” o “Piñera criminal: vas a caer” han tallat el trànsit durant uns minuts al carrer Consell de Cent entre passeig de Gràcia i i Pau Claris. La concentració s’ha convertit en una manifestació que ha iniciat un recorregut cap a plaça Catalunya liderada pel missatge “Barcelonazul” que encapçalava la marxa.

Milers de xilens han sortit als carrers del seu país per reclamar que el govern aturés l’augment del preu del bitllet de metro, que havia d’augmentar de 800 a 830 pesos -d’1 euro a 1,02 euros. Finalment, el Senat xilè ha tombat la mesura, però les protestes han estat motivades per un descontentament que es basa en els sous precaris, els privilegis de la classe política o l’atur. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa