Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un locutori de Barcelona, al centre d’una trama de dopatge
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup dedicat al tràfic de substàncies dopants en gimnasos. És l’operació més gran realitzada fins al moment per la policia catalana en aquest àmbit. L’organització feia de majorista important de forma clandestina medicaments. Després els servia a altres grups, sempre adoptant grans mesures de seguretat. S’han intervingut més d’1.650.000 dosis amb un valor d’un milió d’euros amb un balanç de set persones detingudes. 

L’organització estava liderada per un home de 35 anys i un lloctinent que disposaven d’una xarxa de col·laboradors que s’encarregaven de la recepció dels enviaments en diversos domicilis que provenien sobretot de Bulgària, Romania i Grècia. El grup disposava d’un local de seguretat a Sant Adrià del Besòs que actuava com a magatzem logístic i al qual només hi tenien accés els dos caps del grup.

La documentació trobada en l’escorcoll al local de seguretat també va posar de relleu l’existència d’un locutori a Barcelona, molt proper al domicili del líder del grup. Aquest local actuava com a centre receptor de paqueteria on els Mossos hi van trobar una gran quantitat de medicaments dopants i van detenir la persona que el gestionava. En aquest locutori hi van intervenir 84.000 comprimits i 2.500 ampolles, entre medicaments orals i injectables.

La investigació va començar al juliol del 2019 per un enviament que contenia 100 capses d’hormona de creixement que s’havia entregat a una adreça errònia per part d’una empresa de transports.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa