Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Llibertat per al militar que volia entrar a la Sagrada Família amb una motxilla amb cartutxos
  • CA

El magistrat del jutjat d’instrucció número 21 de Barcelona, avui de guàrdia, ha acordat deixar en llibertat provisional l’home d’origen francès que va ser detingut quan pretenia entrar a la Sagrada Família amb una motxilla que duia 5 cartutxos d’una pistola que guardava al cotxe. La causa, tot i així, continua oberta per tinença il·lícita d’armes i el sospitós queda obligat a personar-se periòdicament davant l’autoritat judicial d’on viu.

L’home és un caporal de l’exèrcit francès del qual tant Mossos d’Esquadra com el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, van descartar el mòbil terrorista. Aquest mateix migdia, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha confirmat que els Mossos “no donen molt de fonament” a la possibilitat que l’home suposi un perill.

L’investigat estaria destinat al Sud de França i estava de vacances a Barcelona. L’home hauria estat fent pràctiques de tir el cap de setmana i hauria oblidat treure els carregadors de la motxilla. Els Mossos han corroborat la seva identitat amb la col·laboració de les autoritats franceses. En tot moment, durant la detenció del passat 30 de desembre, el caporal va mantenir la calma i s’ha mostrat conciliador amb els agents, que volien assegurar-se que no es tractava d’un atemptat terrorista.

Més notícies
Grande-Marlaska descarta el mòbil terrorista del ciutadà francès detingut a la Sagrada Família
Notícia: Grande-Marlaska descarta el mòbil terrorista del ciutadà francès detingut a la Sagrada Família
Comparteix
Considera les explicacions de l'home, que segueix a comissaria, versemblants
Buch valora una nit de Cap d’Any “tranquil·la” però allarga el reforç policial fins al 6 de gener
Notícia: Buch valora una nit de Cap d’Any “tranquil·la” però allarga el reforç policial fins al 6 de gener
Comparteix
El conseller d'Interior ha explicat que no hi ha hagut gaires incidents destacables relacionats específicament amb les celebracions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa