Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Robaven targetes de crèdit al metro amb el mètode “mirapins”

Cop dels Mossos d’Esquadra al metro de Barcelona. Els agents de la policia catalana han detingut una dotzena de persones que tenien muntat tot un negoci al suburbà barceloní.

“Detenim 12 persones -deu homes i dues dones, d’edats compreses entre els 21 i els 44 anys i de nacionalitat romanesa- que furtaven targetes de crèdit als usuaris del metro per robar-los diners. Usaven el mètode dels ‘mirapins’ en què els lladres observen com les víctimes posen el PIN en usar les seves targetes i després les furten per usar-les en caixers automàtics”, han explicat els mossos a les xarxes socials.

La investigació va començar arran de la detecció per part dels investigadors de l’augment d’estafes i furts a diverses estacions de metro i rodalies de Barcelona. Es van obrir diverses diligències per aquests fets, ja que van identificar diversos autors que formaven diferents grups que, de manera molt organitzada i especialitzada, efectuaven aquests furts i estafes. Per aquest motiu es va organitzar un dispositiu policial durant les tardes dels dies 27, 28 i 29 d’octubre amb l’objectiu de localitzar i detenir-los.

En què consisteix el mètode “Mirapins” o “Shoulder Surfing”

En aquest cas, hi participen diversos autors. Un d’ells s’apropa dissimuladament a la víctima que està comprant una targeta de metro al caixer o dispensador automàtic de l’estació i es fixa en el PIN que marca en el teclat. Aquesta visualització del PIN feta de manera discreta per “sobre de l’espatlla” (“shoulder surfing”) és la que dona el nom a aquesta pràctica coincident amb la frase feta anglosaxona.

En ocasions un còmplice distreu l’atenció de la persona que està al caixer perquè aquest es fixi més en ell, mentre per l’altre costat o a l’esquena es posa el que realment observa el teclat. També vigilen a quina butxaca es guarda la targeta de crèdit quan acaba l’operació i ho marquen als altres autors. Posteriorment l’autor, o algun altre membre del grup que no ha estat vist encara per la víctima, li fa un seguiment quan ja ha marxat del caixer i busquen el millor moment per consumar el furt de la cartera.

Un cop tenen la cartera i la targeta de crèdit de la que ja saben el PIN, van a un caixer automàtic proper i treuen el màxim permès de diners en efectiu del compte corrent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa