Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les línies de metro que es beneficiaran dels pressupostos de la Generalitat
  • CA

Per fi ha passat. El Govern de la Generalitat i el PSC han tancat l’acord per aprovar els pressupostos del 2023 després de mesos de negociacions. Un dels temes clau que interessa els barcelonins és la inversió de 19,7 milions d’euros que els pressupostos contemplen fer a cinc línies de metro (L1, L5, L4, L3 i L2).

Es destinaran 5 milions d’euros en començar els tràmits per tirar endavant la primera fase del perllongament de la Línia 1 que connectarà l’estació del Fondo amb Lloreda-Sant Crist (Montigalà). A l’estació de les Glòries de la mateixa línia es preveu, paral·lelament, destinar una altra part dels pressupostos en ampliar-la. Tanmateix, també es volen continuar les obres de l’intercanviador de l’estació de plaça Espanya.

D’altra banda, una altra inversió grossa que es farà tant a la Línia 1 com a la Línia 5 és la que vol, amb 1,6 milions d’euros, licitar la redacció de l’intercanviador de Plaça de Sants. A més, hi ha la idea d’invertir 500.000 euros a donar les primeres passes per acabar fent realitat l’intercanviador de l’estació de Verdaguer. Tanmateix, es vol continuar amb les obres de l’intercanviador de l’estació de Maragall, per on també passa la Línia 4.

El perllongament de La Pau i Sagrera-Meridiana

Pel que fa a l’L4, els pressupostos també contemplen redactar, amb 1 milió d’euros, el projecte de l’intercanviador de l’estació d’Urquinaona. Paral·lelament, es volen destinar 500.000 euros als projectes que faran realitat l’adaptació de les sortides d’emergència, sobretot de l’L4, i 1 milió d’euros al perllongament de l’L4, entre les parades de La Pau i Sagrera-Meridiana.

Una altra de les línies afortunades és la Línia 3, on es volen gastar 500.000 euros en actualitzar el projecte del perllongament que unirà les estacions de Zona Universitària i Esplugues Centre. En la mateixa línia, hi ha la intenció de millorar l’accessibilitat l’estació de Catalunya i de l’intercanviador de la de Passeig de Gràcia.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vaitors a febrer 04, 2023 | 02:01
    Vaitors febrer 04, 2023 | 02:01
    És molt patètic que a hores d'ara encara estiguem en aquest punt, gastant milions en redaccions i més redaccions de projectes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa