L’infectòleg del Mar sospita que la variant britànica està rere l’augment de contagis

Robert Güerri avala un nou confinament perquè "la tercera onada tot just ha començat" i les xifres ja són molt dolentes

El cap d’hospitalització Covid-19 a l’Hospital del Mar, el doctor Robert Güerri, ha alertat aquest dijous sobre “la situació greu” que viuen els hospitals davant l’increment d’hospitalitzacions en els darrers dies. En una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, ha exposat la seva sospita que la corba ascendent a Catalunya té a veure amb la circulació de la variant britànica de la Covid-19. “La impressió és que ens està passant el mateix que a altres països”, ha dit, en referència a una tercera onada molt forta aquest inici d’any.

A peu d’UCI, ha exposat, la intuïció dels professionals és que aquesta variant no provoca més casos greus que la convencional, “però es transmet molt més fàcilment i això pot jugar un paper important”. “Tindrem molts més casos en molt menys temps”, conclou. Veu “un problema” que a Catalunya no s’hagi instaurat com a nova rutina identificar quina variant del virus té cada contagiat, sinó que només s’estudiï “d’una forma més aleatòria i molt puntual”. “Si fem molts diagnòstics de Covid-19, però no seqüenciem el virus realment no sabem si està circulant més o no aquesta variant”.

Davant de la manca d’una radiografia epidemiològica clara, no descarta un nou confinament domiciliari com el de la passada primavera: “És una opció”. “Estem arribant a números pitjors que els de la segona onada i la tercera tot just ha començat”, adverteix. No preveu una onada “explosiva com al març o abril” però tem que es faci encara més dura en ser “més perllongada en el temps”. 

Considera “clarament insuficients” les restriccions actuals, que caduquen aquest diumenge 17, tot i que admet que no ha donat temps de veure’n tot l’efecte. De totes formes, aposta per “prendre mesures de forma contundent i ràpida, sobretot perquè triguen 14 dies a veure’s els resultats”. “Les properes setmanes seran molt difícils”, lamenta, perquè “hi ha molts contagis cada dia”.

Més informació

Comentaris

    Comportaments de risc 14/01/2021 1:14 pm
    La variant britànica és una excusa. El problema es deriva de les bestieses que s'han fet durant les vacances de Nadal. Ara ho estem pagant.

Nou comentari