L’Hospital del Mar, amb l’UCI i les quatre unitats Covid plenes

Continua el lent descens d'ingressats als centres sanitaris, amb 12 menys que fa 24 hores

La Covid no concedeix treva aquest agost a l’Hospital del Mar, on la pressió continua sent molt elevada pels sanitaris. L’UCI i les quatre unitats dedicades a la Covid són plenes, ha assegurat el cap d’Obstetricia i Ginecologia de l’Hospital del Mar, Toni Payà, en una entrevista a Ser Catalunya.

“Som dels hospitals amb més afectació”, ha afirmat Payà, que ha comentat que l’hospital té “certa predisposició” a patir més saturació que altres per les condicions de vida de la població que atèn. “Suposo que és per la nostra àrea, Ciutat Vella, on el tipus de convivència és que la gent estigui més junta. Llavors porta que hi hagi més incidència d’infecció i mes ingressos”, ha explicat el metge, que ha comparat el moment que l’hospital del Mar travessa ara amb els pics d’incidència alta de la pandèmia de mesos enrere, “no quant al nombre d’ingressats, però l’època d’estiu repercuteix, perquè hi ha menys personal”, ha matisat.

En paral·lel, la disminució d’ingressos als hospitals de Barcelona continua baixant a un ritme molt lent. A la regió sanitària de Barcelona ciutat -que inclou la capital catalana, Montcada i Reixac i part de Sant Adrià de Besòs- hi ha 511 pacients hospitalitzats, 12 menys que fa 24 hores. Segons dades provisionals, aquest dimecres es van diagnosticar 307 positius per Covid. Fins ara, s’han registrat 16 morts aquesta setmana atribuïdes al coronavirus a la regió de Barcelona ciutat.

El risc de rebrot cau 30 punts, i se situa en 653. El de la setmana del 19 al 25 de juliol era de 1.062. La taxa de propagació del virus (Rt) baixa una centèsima, fins a 0,72, per sota del valor de la setmana anterior (0,77). El 15,10% de les proves que es fan surten positives.

Més informació

Comentaris

    Més sentit comú i més sentit cívic 05/08/2021 4:42 pm
    Ja ho sabem i la resta d'hospitals del país, si fa no fa...

Nou comentari