Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les plataformes de vot digital, clau per incrementar la participació en les assemblees i votacions de les entitats
  • CA

Els processos assemblearis i de votació que es desenvolupen en entorns que incorporen la tecnologia de vot digital fomenten un augment de participació de la massa social i l’emissió de vots es pot arribar a multiplicar per cinc, segons constaten els resultats de les diferents consultes i processos participatius desenvolupats durant els últims dos anys a través de la plataforma de governança de Vocdoni.

Els resultats indiquen que l‘increment és especialment important en aquelles entitats amb una organització transversal i amb una cobertura territorial àmplia, ja que es faciliten i es reforcen els mecanismes de el dret a vot de tots els membres de el cens sense necessitat de desplaçar-se a cap seu per emetre el sufragi.

Més enllà de donar una resposta innovadora a les necessitats de governança de les entitats, empreses i institucions, el vot digital es perfila com un requisit indispensable per fer passos endavant a l’hora de garantir la participació dels ciutadans i ciutadanes en qualsevol procés que impliqui l’adopció de decisions col·lectives.

La plataforma i protocol de vot digital segur Vocdoni, impulsada des de l’empresa Aragon Labs AG, va néixer amb l’objectiu de democratitzar l’accés a la tecnologia de vot digital segur i per posar a l’abast de qualsevol organització una eina accessible, fàcil d’usar, econòmica i amb les màximes garanties necessàries per a l’organització de processos de governança.

Vocdoni és un projecte de codi llibre que fa ús de tecnologies descentralitzades, com blockchain, que impliquen un canvi de paradigma en els sistemes de vot digital tradicionals, que són privatius, no es poden auditar obertament i s’executen en servidors centralitzats. Vocdoni és un projecte recolzat per Aragon Association, especialitzat en solucions de governança descentralitzada.

Cas d’èxit

Vocdoni ha participat en la jornada ‘La revolució Blockchain ja és una realitat’, que ha organitzat la Fundació i2Cat, adscrita a la Generalitat, amb la col·laboració de el Centre Blockchain de Catalunya (CBC), en el context de la qual s’han presentat els casos més innovadors en aquest àmbit.

El cap de projectes i de desenvolupament de negoci de Vocdoni, Roger Baig, ha parlat dels reptes de l’urna pública en els processos electorals i en tots aquells entorns organitzatius i associatius en els quals el vot és un mitjà clau per a la presa de decisions . Baig ha destacat la necessitat d’impulsar el vot digital segur, que garanteixi que no exclou a ningú per cap motiu i que, per tant, tots els que tinguin la necessitat d’organitzar una votació puguin fer-ho.

En aquest context, la tecnologia ajuda a donar més seguretat a l’vot que en el format tradicional amb una gestió de l’binomi risc- benefici que permet reduir riscos com la coerció, la manipulació o l’anonimat, totes elles propietats garantides a la plataforma de vot de Vocdoni.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa