Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les noves terrasses sense blocs de formigó ni pivots podran tramitar-se al setembre
  • CA

Les terrasses situades a la calçada de Barcelona podran substituir els blocs de formigó i els pivots que les delimiten per plataformes de models homologats a partir de setembre, i hauran de fer el canvi abans de juny de 2022, han detallat fonts municipals a Europa Press.

Així, els establiments hauran d’adaptar-se a aquests models homologats si volen mantenir les terrasses i les ampliacions realitzades en la calçada arran de la pandèmia de coroanvirus, ha informat aquest dijous el canal 324.

Les fonts municipals consultades han ressaltat que el consistori tindrà llestos els tràmits per a poder substituir els elements provisionals per aquestes plataformes al setembre, amb l’objectiu de possibilitar la transformació definitiva de les terrasses en calçada.

La comissió de Govern municipal va aprovar al juliol una dotació de 650.000 euros per a les obres de retirada dels blocs de formigó i pivots, treballs que estan en fase de licitació i que previsiblement estaran adjudicats al setembre.

També al setembre l’Ajuntament vol tenir elaborada una instrucció que recollirà els criteris i requisits bàsics perquè els restauradors que vulguin fer el canvi per plataformes pugui fer-lo de manera immediata.

I l’Ajuntament llançarà una línia de subvencions al llarg de l’estiu per a incentivar i facilitar aquest canvi, per un valor de 2 milions d’euros i a la qual es podran acollir els titulars de les terrasses i ampliacions en calçada, amb ajudes de fins a un 50% del cost, segons les mateixes fonts.

L’Ajuntament ha homologat set models diferents per a delimitar les terrasses a partir de la prova que va posar en marxa al juny, i ha impulsat una modificació de l’Ordenança de Terrasses per a regularitzar la seva instal·lació en la calçada.

La modificació de l’Ordenança planteja que s’hagi d’utilitzar un model homologat per a poder disposar de terrassa en calçada, i la voluntat del govern d’Ada Colau és que aquest canvi de la normativa estigui vigent l’1 de gener, quan es prorrogaran els permisos excepcionals de terrasses.

Després d’aquesta pròrroga, els restauradors tindran dos mesos per a demanar la continuïtat de la terrassa, i es donarà un termini de sis mesos –fins a juny de 2022– perquè adquireixin aquests models homologats si volen mantenir les terrasses situades en la calçada.

L’Ajuntament ha atorgat 3.668 llicències des que va començar la pandèmia –que assegura que han salvat almenys 1.875 llocs de treball–, i 1.588 d’aquestes s’han situat en la calçada, en espais com a aparcaments, carrils de circulació i xamfrans.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tal com raja a agost 06, 2021 | 09:18
    Tal com raja agost 06, 2021 | 09:18
    I jo em pregunto: qui es beneficia de tot això? Pot respondre, senyora Colau?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa