Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les escoles Joan Roca reprenen les classes després de l’atrinxerament de l’antic gestor
  • CA

Les escoles del grup Joan Roca que ahir van veure com l’antic gestor canviava els panys dels centres i hi posava seguretat privada tornen a funcionar aquest matí. Després d’unes hores frenètiques en què hi ha hagut reunions de matinada, els actuals administradors dels col·legis -els fills- han explicat al TOT Barcelona que han restablert l’activitat escolar i han avisat les famílies que ja poden portar la canalla a fer classe de nou a través d’un correu electrònic. 

Un canvi radical des d’ahir a la nit, quan desenes de famílies es van concentrar davant dels centres de l’ens “concertat privat” amb la por de no poder portar els fills a l’escola el dilluns. Van sortir al carrer després de rebre la notícia que l’antic gestor s’havia atrinxerat a una de les tres escoles Joan Roca –dues situades a l’avinguda Meridiana i una altra a la rambla Guipúscoa– després d’entrar “amb radials” i canviar els panys d’accés. “Portem anys queixant-nos i el cas mai s’ha acabat de resoldre”, explica Yolanda Vigara, de l’Associació de Familiars d’Alumnes (AFA). 

Vigara explica que moltes professores no poden parlar perquè tenen processos judicials oberts contra l’home que gestionava abans les escoles per acomiadaments improcedents i “coaccions masclistes, vexacions i assetjament laboral”. De fet, això va comportar que, com a mesura judicial cautelar, el mateix Joan Roca tingués prohibit gestionar els centres des de fa un any. Des de llavors, van agafar-li el relleu els seus fills, Jordi i Juanjo, i els pares i mares estaven especialment satisfets amb el canvi. “S’estaven tornant a fer les coses bé i per això les famílies estem al 100% amb els nous gerents”, apunta la mare, que ahir va mobilitzar-se arran d’una convocatòria per Whatsapp.

A l’escola Joan Roca Guipúscoa, on va estar ella, es van presentar diversos treballadors d’una empresa de seguretat privada que es van limitar a protegir l’escola. Després de quatre hores de presència al centre educatiu, els Mossos d’Esquadra van fer-los fora i van recuperar l’accés a la porta, assegura. En canvi, a les protestes dels altres centres, que van arribar a tallar l’avinguda Meridiana, es va produir alguna escena de tensió sense cap incident greu. 

Aquest migdia es reuneixen a la seu del districte de Sant Martí el Consorci d’Educació de Barcelona, el govern municipal, el comitè d’empresa i la junta de les AFA. En total, està en joc l’educació de “prop de 2.000 estudiants”, asseguren diverses representants dels familiars dels alumnes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa