Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les empreses Esteve i Uquifa participen en la fabricació de Remdesivir
  • CA

Gilead ha triat a dues empreses espanyoles, Esteve i Uquifa, per a participar en la producció de Remdesivir. Aquesta decisió forma part del pla d’expansió de la producció d’aquest fàrmac que està desenvolupant la companyia i demostra el paper rellevant que té Espanya tant en la recerca com en la producció de fàrmacs.

Augmentar la capacitat de producció ha estat una de les prioritats de la companyia des que es va identificar Remdesivir com un fàrmac que podia contribuir al control d’aquesta pandèmia.

A l’inici de l’any només es disposava de 5.000 dosis fabricades perquè es tractava d’un fàrmac en desenvolupament. Des d’aquell moment Gilead ha posat “tot l’esforç” a investigar l’eficàcia i seguretat d’aquest fàrmac alhora que augmentava la seva producció.

Gilead ha aconseguit reduir els temps de fabricació de Remdesivir a la meitat, passant de 12 mesos a només 6, i ha multiplicat la producció per 40, la qual cosa permetrà disposar de més 2 milions de tractaments a finals d’any. Això cobra especial importància si es té en compte que el procés de producció de Remdesivir és complex.

Per a aconseguir tots aquests avanços, Gilead ha invertit més de 1.000 milions de dòlars en tot el procés de desenvolupament del fàrmac, que inclou tant la recerca clínica com les millores en la producció.

UNA DONACIÓ SENSE PRECEDENTS

El mes d’abril passat, Gilead va anunciar la donació de tota la seva producció fins el mes de juny, que ha estat d’1,5 milions de vials, el que equival a 240.000 tractaments. Tenint en compte el preu del tractament anunciat per Gilead, aquesta donació equivaldria a 585 milions de dòlars.

En l’actualitat, Remdesivir està disponible a Espanya a través de l’Agència Espanyola del Medicament com a fàrmac en situació especial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa