Les Castelleres de Barcelona fan història a Vilafranca amb el primer 5 de 7 femení

La colla descarrega tres castells de set pisos formats íntegrament per dones

Les Castelleres de Barcelona han descarregat aquest diumenge a Vilafranca del Penedès el primer 5 de 7 amb nucli, tronc i canalla formats per dones. Durant el 5è Homenatge Carme Alomà a les Heroïnes Anònimes, la colla barcelonina ha fet història completant tres castells de set pisos íntegrament femenins. 

Les vermelles han començat l’actuació amb un 3 de 7, que han descarregat en primera ronda, com ja van fer l’any passat en aquesta mateixa diada. Han seguit amb l’històric 5 de 7 i han conclòs amb un 4 de 7. La colla degana de Barcelona és una de les pioneres en l’equitat de gènere als castells: ha carregat el 2 de 7 amb dues dones als terços i n’ha completat el 4 de 8 amb tres al mateix pis.

Per la seva banda, els Xicots de Vilafranca, els amfitrions de la diada, han descarregat el 4 de 6 i el 3 de 6 amb agulla, també femenins. Juntament amb els Castellers de Barcelona, han acabat la jornada completant dos pilars de quatre cadascú.

La diada castellera s’ha celebrat en el marc del 5è Homenatge Carme Alomà a les Heroïnes Anònimes, organitzat pels Xicots de Vilafranca. L’acte ha volgut reconèixer les dones que han dedicat la seva vida al servei a la societat, a la defensa dels seus drets i a la igualtat de gènere.

Més informació

Nou comentari