Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’emotiu condol de la Vall d’Hebron per la mort de Pau Donés: “Gràcies per la teva força”
  • CA

L’hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona ha lamentat la mort del músic Pau Donés aquest dimarts a causa d’un càncer que li van diagnosticar el 2015. “Gràcies per la teva força, inspiració, compromís i esperit positiu”, expressen en un tuit. Vall d’Hebron recorda en un comunicat que Donés va col·laborar en nombres ocasions amb la institució per donar a conèixer la realitat de la malaltia.

El cantant i el director de cinema Albert Solé van treballar durant mesos en el documental Jarabe contra el càncer, un retrat de la lluita de Donés i del dia a dia d’altres pacients i dels professionals que conviuen amb la malaltia. Donés i el seu grup, Jarabe de Palo, van celebrar 6 concerts solidaris per recaptar fons per a la recerca en càncer. “Mai oblidarem el teu esforç per donar visibilitat a la malaltia, la teva ajuda per avançar en la recerca i el teu art”, destaca l’hospital en el seu compte de Twitter.

En el comunicat, Vall d’Hebron recorda que els últims dos concerts, titulats Jarabe i els seus músics contra el càncer, van tenir lloc el desembre de l’any passat, mesos després que el cantant anunciés la retirada dels escenaris. Pau Donés va tocar amb 19 artistes que en algun moment dels últims 23 anys havien posat música a les cançons del grup.

Donés ha estat un dels Amics de Vall d’Hebron “més il·lustres“, assenyalen en el comunicat. Els Amics de Vall d’Hebron són persones que fan una donació periòdica per col·laborar en la recerca i l’assistència. La vinculació entre Donés i hospital és encara més estreta i aquest curs va apadrinar, juntament amb el periodista Jordi Évole, la promoció dels 127 residents que aquest any han acabat la formació a Vall d’Hebron, en un acte que es va celebrar el 21 de maig passat per streaming, a causa de la pandèmia del coronavirus.

També en una publicació al compte de Twitter, el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) ha traslladat l'”enorme agraïment” i “admiració” a Pau Donés, que deixa un “llegat” que perdurarà en aquest centre de recerca, escriuen. “Ha estat una gran inspiració i un enorme revulsiu per a la nostra tasca investigadora”, agraeixen. Des del VHIO assenyalen que gràcies al seu esforç per donar visibilitat a la malaltia han pogut impulsar noves línies d’investigació sobre el càncer de còlon.

La família del cantant ha volgut agrair a l’equip mèdic i al personal de l’Hospital Vall d’Hebron, l’Hospital Sant Joan Despí Moisès Broggi, ICO (Institut Català d’Oncologia), Servei de Pal·liatius de l’Hospital de Viella i el VHIO “tota la seva feina i dedicació durant aquest temps”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa