Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els lavabos de Ciutat Vella s’instal·laran de nou al carrer el gener
  • CA

Deu mesos després de retirar-se per l’ordre d’un jutge, les cabines de lavabos públics tornaran a instal·lar-se a carrers del districte de Ciutat Vella a partir del gener. L’Ajuntament de Barcelona tancarà així l’episodi peculiar en què es va veure obligat a arrencar els vàters públics arran d’una topada entre empreses per la concessió de les noves cabines, que va derivar en litigi i va fer que el Consistori sortís al pas recuperant models portàtils, com els que s’ubiquen a les obres i als concerts. Després que el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic resolgués a favor del districte, s’ha resolt el concurs per començar a recol·locar els nous lavabos en les mateixes ubicacions que els anteriors.

L’Ajuntament ha informat aquest divendres que són 11 lavabos autorentables situats a diferents punts de Ciutat Vella. S’ubicaran a la plaça de la Catedral, els jardins Sant Pau del Camp, la plaça Duc de Medinaceli, la Rambla del Raval, la plaça Salvador Seguí, el passeig Marítim, el passeig Picasso, la plaça Terenci Moix, la plaça del Palau, la plaça Sant Agustí i la plaça Anna Murià. Les cabines han començat a instal·lar-se aquesta setmana.

El Consistori recorda que aquests serveis eren a Ciutat Vella des de 2017, fins que una de les empreses que van concórrer al concurs selectiu va impugnar el procediment de contractació amb un recurs davant del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic. El contenciós s’ha acabat desestimant i s’ha donat la raó als arguments de l’Ajuntament.

L’equip de govern sosté que els serveis són necessaris a Ciutat Vella per “l’ús intensiu de l’espai públic d’aquest districte”. El confinament de 2020 per la Covid i les restriccions posteriors a l’hosteleria també van evidenciar la manca de lavabos públics per als sensellar a Barcelona, que van trobar-se amb una dificultat afegida quan el tancament de bars i restaurants els furtava l’accés a serveis en els moments àlgids de la crisi sanitària.

Més notícies
50 anys de la mort del músic barceloní Joan Manén, en una exposició
La vida musical i personal del músic Joan Manén, al descobert
Notícia: La vida musical i personal del músic Joan Manén, al descobert
Comparteix
El Museu de la Música de Barcelona inaugura l’exposició ‘Joan Manén. Orgull i destí’ coincidint amb el 50è aniversari de la seva mort
Els efectius dels cossos de seguretat precintant l'edifici incendiat de la plaça Tetuan / ACN
Els treballadors socials avisen: “Hi ha més famílies com la de Tetuan”
Notícia: Els treballadors socials avisen: “Hi ha més famílies com la de Tetuan”
Comparteix
Empleats municipals assenyalen les mancances per socórrer persones sense estada regularitzada

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa