Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’assalt a una empresa de Sant Andreu permet acabar amb una banda de lladres
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Badalona Barcelonès dos homes de 33 i 35 anys acusats de pertànyer a un grup criminal especialitzat en l’assalt a empreses situades en polígons industrials amb el mètode del butró. Aquesta tècnica consisteix a accedir a un lloc mitjançant un forat a la paret o al sostre amb la intenció de robar.

La banda seleccionava l’objectiu uns dies abans del robatori i s’hi desplaçava per preparar el cop. La investigació va començar al maig arran d’un robatori en una empresa de subministres de fred industrial al districte de Sant Andreu. Els lladres van accedir-hi amb el mètode del butró després d’inutilitzar l’alarma i algunes càmeres de videovigilància, i se’n van endur 84 bombones de gas refrigerat valorades en 47.000 euros. La investigació continua oberta i la policia busca els altres tres membres del grup.

Segons informen els Mossos d’Esquadra, l’operativa dels lladres consistia a acostar-se els dies previs al robatori a l’empresa per determinar com haurien de fer la intrusió, la logística que els caldria i quines mesures de seguretat haurien d’adoptar. Per consumar el robatori feien servir material divers, com una escala telescòpica, cisalles, malls, pics i guants.

Un dels lladres, durant l’assalt a una empresa de Sant Andreu / Mossos d’Esquadra

Durant la investigació els agents van determinar que al robatori de Sant Andreu hi havien participat cinc persones que havien utilitzat dos vehicles: una furgoneta que havia estat sostreta el dia abans a Terrassa i un turisme amb el qual s’hi van poder relacionar tres homes amb nombrosos antecedents policials per delictes patrimonials de les mateixes característiques.

La funció de la furgoneta era poder endur-se les ampolles de gas, d’uns deu quilos de pes cadascuna, mentre que el turisme actuava com a vehicle de suport i logística de la furgoneta. Amb el cotxe feien el transport dels lladres, a més de tasques de vigilància i control, tant de la zona com de les possibles vies de fugida.

La investigació va concloure que els autors formaven part d’un grup organitzat que utilitzava el butró en empreses com a mètode d’actuació habitual. La Guàrdia Urbana de Badalona va col·laborar en la identificació dels lladres a partir de reconeixements fotogràfics.

Les entrades i escorcolls es van dur a terme dimecres passat als domicilis dels investigats, a Badalona. Allà els agents van detenir dos integrants del grup, de nacionalitat espanyola i 33 i 35 anys, respectivament, pels suposats delictes de robatori amb força, robatori i furt d’ús de vehicle i pertinença a organització criminal. Divendres el jutge els va deixar en llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Més notícies
Imatge d'arxiu d'una detenció / Mossos d'Esquadra
Dotze detencions diàries de lladres aquest estiu a Barcelona
Notícia: Dotze detencions diàries de lladres aquest estiu a Barcelona
Comparteix
Els Mossos fan 516 arrestos entre l'1 de juliol i el 10 d'agost, segons dades de la policia catalana
Pisos de Barcelona, amb tendals als balcons, un dels elements que poden fer desistir els lladres escaladors / S.B.
Enxampen ‘in fraganti’ un lladre de pisos després de seguir-lo al metro
Notícia: Enxampen ‘in fraganti’ un lladre de pisos després de seguir-lo al metro
Comparteix
El van identificar al carrer i un guàrdia urbà va decidir observar els seus moviments

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa