Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament vigilarà especialment Montjuïc, el front marítim i els parcs
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona tanca files amb la Generalitat i referma la necessitat de les mesures que s’han anunciat avui: el confinament dels municipis de divendres a dilluns, la suspensió de la cultura i l’esport i el tancament de grans superfícies comercials. En una roda de premsa en què han comparegut el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, i la regidora de Salut, Gemma Tarafa, s’ha refermat que les dades sanitàries a Barcelona “no són bones” i la necessitat de restringir la mobilitat. De fet, Batlle ha subratllat que la mesura del confinament de la ciutat és l’adequada perquè “reduir la mobilitat és absolutament imprescindible”. A més, ha explicat que davant d’un cap de setmana de castanyada, es reforçarà la presència a la muntanya de Montjuïc, al front marítim i als parcs.

Concretament, el màxim responsablede Seguretat de l’Ajuntament ha reivindicat que tenen els dispositius preparats per fer complir les noves mesures i ha recordat que no es poden fer pícnics perquè “està prohibit menjar o beure a l’espai públic”. Ha advertit que sancionarien aquests comportaments. Tanmateix, preguntat pels periodistes, ha aclarit que “si un home va pel carrer i seu sol a menjar-se un entrepà, per descomptat que no se’l sancionarà”. El que sí que està previst que faci la policia barcelonina és mantenir-se estàtica a 10 parcs de la ciutat que s’han considerat possibles focus de concentracions. A més, es disposaran dispositius dinàmics a altres parcs i zones d’estada, ha anunciat Batlle.

Per la seva part, la regidora de Salut ha fet un toc d’atenció al sector privat. Primer ha indicat que les UCI barcelonines “estan al 50% d’ocupació” de pacients covid i tot seguit ha fet una crida als hospitals privats perquè col·laborin en la gestió d’aquests infectats en estat greu. Ha assegurat que “les administracions” han de treballar “plegades” però que també s’ha de demanar “a altres sectors de la societat” que col·laborin a “remar tots junts”. I ho ha fet extensiu en el cas dels laboratoris privats, que també podrien col·laborar amb el sector públic i concertat. A hores d’ara, però, Tarafa ha concretat que el 80% de pacients de coronavirus que entren a la UCI ho fan a centres que no són privats.

En el mateix sentit, la regidora de Barcelona en Comú ha defensat que, més enllà de prendre mesures i oferir ajuts als sectors afectats, s’ha de reforçar l’atenció primària en un moment com l’actual.

Com a resum dels últims esdeveniments a nivell de gestió policial, Albert Batlle ha celebrat que el toc de queda “està funcionant”. Segons ha apuntat, “la presència indeguda a l’espai públic és esporàdica”. Ara bé, pròximament tenen previst intensificar la vigilància de cara al cap de setmana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa