Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament instal·la 340 càmeres als sostres de mercats municipals
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona instal·larà 340 càmeres a 39 mercats de la ciutat per gestionar els aforaments. El comunicat municipal diu que estaran ubicades “al sostre de les zones d’accés” dels mercats. La iniciativa es va iniciar l’estiu passat com a prova pilot per facilitar el compliment de les restriccions de la covid-19 en aquests equipaments. Les instal·lacions comptabilitzen el nombre de persones que entren i surten a partir del recompte de caps presents en l’espai i sense possibilitat d’enfocar les cares. Així, l’Ajuntament ho presenta com una eina que permet conèixer en temps real l’ocupació total de persones al mercat. Els usuaris poden visualitzar en les pantalles instal·lades quin és l’aforament màxim i l’assolit en el moment en què volen accedir al mercat i s’indica si poden fer-ho, o no.

A més, a partir de les dades obtingudes, es podrà quantificar l’impacte que tenen els equipaments als seus barris i la distribució horària de les visites als diferents espais. Aquestes xifres són la base per poder adequar, posteriorment, el funcionament de cada equipament a les necessitats i al ritme d’afluència de la seva clientela.

La instal·lació es va iniciar l’estiu passat amb una prova pilot en quatre mercats amb característiques molt diferents, per tal de comprovar la seva idoneïtat en diferents situacions i fer els ajustaments necessaris. Aquests van ser els d’Abaceria Central, Sants, Sarrià i els Encants de Bellcaire. Des d’aleshores, la iniciativa s’ha estès a la resta d’equipaments.

L’actuació ha suposat una inversió d’uns 678.640 euros, i forma part del pla de digitalització de mercats de Barcelona que pretén situar la xarxa de mercats de la ciutat en l’avantguarda tecnològica.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Lola Prim a agost 25, 2021 | 20:10
    Lola Prim agost 25, 2021 | 20:10
    Cualquier cosa que hace el ayuntamiento no cuesta menos de 600.000 Euros. Cada cámara ha costado 1900 Euros, cuando para este menester podían haber costado como mucho 250 Euros cada una aparte instalación. Son tontos o se lo hacen? Hay precios especiales para el Ayuntamiento de Barcelona?
  2. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a agost 25, 2021 | 21:46
    Tripartit no, gràcies agost 25, 2021 | 21:46
    Les càmeres no són pas per controlar els xoriços no ! Això seria racisme i els Pudents, de racistes no en són gens. Només volen espiar els barcelonins, saber què compren què mengen, què caguen posar-los un chip personalitzat a les bosses de deixalles i més endavant un a la ullera i un altre a la punta de la fava. Com és natural, tot això té un cost i caldrà tornar a apujar els impostos municipals
  3. Icona del comentari de: Juanjo Menéndez a agost 25, 2021 | 23:01
    Juanjo Menéndez agost 25, 2021 | 23:01
    Esto vulnera flagrantemente la Ley de Protección de Datos y e derecho a la intimidad de las personas. Al igual que el chip del puerta a puerta. ¿Qué pasa? ¿Que la legislación es solo para los demás? A ver cuando un juez que tenga lo que hay que tener mete a esta señora dónde hace tiempo que debería estar…

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa