Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament desmantella els aparcaments de les platges per diluir les aglomeracions

Els veïns del Besòs i Diagonal Mar han descobert aquest dijous com es feia realitat una vella reivindicació de la zona, malgrat que de moment sigui només de forma provisional. La Guàrdia Urbana està buidant els descampats que s’usen des de fa dues dècades com a aparcament gratuït davant les  platges de Llevant i Nova Mar Bella, uns espais conflictius perquè s’hi abandonen vehicles, hi ha robatoris puntuals i són focus d’incivisme. L’Ajuntament de Barcelona ha decidit desmantellar-los perquè hi puguin passejar els usuaris del passeig marítim, escenari d’aglomeracions els darrers dies.

Vista de l’aparcament de la platja de Llevat, quasi buit i recuperat per al passeig i l’esport / MDM

La Guàrdia Urbana impedeix que hi entrin nous vehicles i supervisa la sortida paulatina dels cotxes aparcats. Segons el col·lectiu veïnal Moviment Diagonal Mar (MDM), aquest dijous a la nit quedaven menys de 70 cotxes als 3 solars on aparcaven centenars d’automòbils i la policia s’anotava les matrícules per localitzar als propietaris restants. “Ens han dit que si lo els troben o no venen a retirar el cotxe, se l’emportarà la grua”, indica una portaveu del grup. Tan poca rotació hi ha en aquest aparcament, que ahir un dels propietaris va necessitar una grua per ressuscitar la bateria del seu cotxe.

Cotxe sense bateria en un dels aparcaments del litoral desmantellats / MDM

Fonts municipals confirmen al TOT Barcelona que l’actuació pretén “esponjar el front litoral” per “guanyar mes espai en una zona on està anant molta gent” a passejar i fer esport durant la desescalada. El buidat forma part d’un nou paquet de mesures per ampliar l’espai caminable i fer més fàcil de complir les distàncies anticontagi, que ha anunciat aquest divendres la tinenta d’alcaldia Janet Sanz.

El consistori tancarà al trànsit cada cap de setmana 7 grans eixos de mobilitat, un dels quals és l’avinguda Litoral. Aquest àmbit inclou el lateral de la Ronda Litoral entre Marina i Selva de Mar i els tres aparcaments de les platges. Tot i que són intervencions tàctiques i reversibles, el govern municipal reconeix que vol convertir-los en permanents després de l’epidèmia.

Cotxes abandonats, en molt mal estat o amb rodes punxades són habituals als descampats de Llevant i la Nova Mar Bella / MDM

Els veïns tenen clar que els descampats no poden tornar a la situació anterior. Segons Garcia, a més, el districte de Sant Martí ja preveia al desembre buidar aquest espai i destinar-lo a la fabricació de les peces de formigó que s’usaran en la renovació del dic del Port Olímpic. Les obres havien de començar a l’abril, però la pandèmia les ha endarrerit: “Ara ens diuen que les faran a l’octubre i que duraran un any i mig”, diu Garcia. “I quan acabin, ja ha de començar l’urbanització del passeig Marítim, que ja toca!”, avisa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa