Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament anuncia els nous espais verds que prepara a la ciutat
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona avança en el desplegament del Pla Natura 2021-2030 i concreta les 42 actuacions que es faran fins al 2023 per crear un total de 18,6 hectàrees d’espais verds. Entre les intervencions hi ha les fixades a la Sagrera, a Meridiana, en diferents places i eixos verds de l’Eixample, a Glòries, als Jardins d’Anna Piferrer o bé a Sant Martí. Les actuacions més grans – amb un nombre més elevat de metres quadrats – es realitzaran a Can Clos, a Can Batlló, així com al barri de la Marina del Prat Vermell (Sants-Montjuïc). Aquest augment del verd programat en els pròxims dos anys, se suma a les més de 20 hectàrees executades entre el 2019 i el 2021 a través de 82 actuacions.

Les últimes setmanes s’ha portat a terme un procés participatiu sobre el nou pla, que ha permès concretar-ne alguns aspectes. El full de ruta del verd de la ciutat defineix les actuacions a curt, mitjà i llarg termini i desenvolupa una planificació i gestió perquè sigui més divers, abundant i permeti afavorir la biodiversitat.

A més, durant els pròxims 2 anys es milloraran diferents espais verds ja existents a la ciutat. En total es faran 20 actuacions en jardins, carrers, places i parcs amb una inversió de 6,15 milions d’euros.

D’aquesta forma, Barcelona deixa enrere l’anterior Pla del Verd i de la Biodiversitat 2013-2020 i dona pas al nou projecte, un concepte “integral”, que segons el consistori permetrà connectar amb la ciutadania i que engloba un conjunt de valors presents a la ciutat: la infraestructura verda, els materials geològics, els sòls, l’aigua i els éssers vius.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa