L’agressor d’un sensesostre en un caixer canvia la presó per un curs de prevenció

Havia estat condemnat a mig any de presó | Ha admès els fets

Un jutjat penal de Barcelona ha condemnat a sis mesos de presó, 150 euros de multa, 1.000 euros d’indemnització i dos cursets de formació a un home que va agredir un sensesostre en un caixer automàtic de la ciutat el desembre del 2017. L’acusat va acceptar els fets i la condemna pels delictes de lesions lleus i contra la integritat moral. L’home va agredir, insultar i amenaçar sense cap provocació prèvia un sensesostre que dormia en un caixer automàtic.

Segons va acceptar l’acusat, cap a les 22.00 del 22 de desembre, la víctima va entrar al caixer automàtic d’una oficina bancària de la Gran Via de Carles III per passar-hi la nit i resguardar-se del fred amb una manta en un racó. L’acusat va entrar acte seguit i va picar molt fort algunes tecles sense fer cap operació bancària. “Mogut per la intenció de ferir la víctima en el seu amor propi i menyspreant la seva dignitat per la seva condició de persona sense sostre, es va girar de sobte cap a ell i li va cridar “sou uns ‘rastreros’, no teniu dret a viure, no teniu dret a estar aquí perquè no teniu diners, sou púrria”.

Crits, amenaces i empentes

Els crits els proferia contra la víctima i contra un altre sensesostre que dormia a l’angle contrari de l’oficina, als quals també va dir “ves-te’n del caixer o et parteixo la cara”. Acte seguit va marxar del caixer, però abans va trepitjar el peu esquerre de la víctima, que es va aixecar i li va recriminar l’acció ja a l’exterior de l’oficina. Això va fer que l’acusat empentés diverses vegades a la víctima i li donés un cop de puny a la galta dreta. Aquesta agressió va ser recriminada per alguns vianants que van veure els fets, als quals l’acusat els va respondre: “Aquesta gent no ha d’estar aquí”. Els vianants van separar l’agressor de la víctima i van avisar els Mossos d’Esquadra, que el van detenir.

Segons la sentència, la víctima portava dos mesos vivint al carrer, cosa que el feia molt vulnerable i li generava un estat d’anim “deprimit” que els fets d’aquella nit li van reactivar. Per tot això, l’acusat haurà d’indemnitzar la víctima, diners que pagarà mensualment durant dos anys, pagar la multa, no aproximar-s’hi ni comunicar-s’hi durant dos anys i mig i seguir un programa de prevenció de delictes violents i un altre sobre acceptació de la diversitat. Si fa tot això i no delinqueix durant tres anys, podrà evitar ingressar a presó.

Nou comentari