Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La UB es manté en l’elit mundial de les universitats
  • CA

La Universitat de Barcelona ha estat considerada la 86ena millor del món segons el rànquing del Best Global Universities (BGU), que també l’ha situat com la 27ena més destacada en l’àmbit europeu -millora una posició respecte l’any passat- i consolida un any més el seu lideratge a l’estat espanyol. Per àrees de coneixement, la UB destaca de manera extraordinària en gastroenterologia i hepatologia amb la quarta plaça mundial i també sobresurt especialment en reputació de la recerca en la seva regió (Europa), on assoleix el lloc número 19. Quant a nombre d’articles de recerca que estan en l’1 % d’articles més citats, és la 61ena del món, la 66ena en total de citacions, la 75ena en publicacions científiques i la 77ena en nombre de publicacions entre el 10 % de les més citades.

Pel que fa a altres àrees, la Universitat de Barcelona ocupa el setzè lloc en malalties infeccioses, el 35è en psiquiatria, psicologia i cirurgia, el 36è en medicina clínica, el 37è en oncologia, el 39è en neurociència i comportament, el 54è en ciències de l’espai, el 55è en farmacologia i toxicologia, el 58è en immunologia i en salut pública, de l’entorn i ocupacional i el 60è en sistemes cardíac i cardiovascular, biologia molecular i genètica.

Domini aclaparador dels centres nord-americans

Les institucions nord-americanes dominen amb claredat la nova edició del Best Global Universities, que està encapçalat per la Universitat de Harvard, l’Institut Tecnològic de Massachusetts, la Universitat de Stanford, la Universitat de Califòrnia a Berkeley i la Universitat d’Oxford. En l’àmbit estatal, darrere de la Universitat de Barcelona apareixen la Universitat Autònoma de Barcelona (143), la Universitat Pompeu Fabra (196), la Universitat de València (212) i la Universitat Autònoma de Madrid (231).

Aquest rànquing es basa en un conjunt d’indicadors sobre la reputació internacional en recerca, la reputació regional, les publicacions científiques, les citacions, les conferències i la col·laboració internacional, entre d’altres.

De fet, el proppassat agost l’Academic Ranking of World Universities ja va incloure la UB entre les posicions 151 i 200 del món i també la considerava la millor de l’estat espanyol; fa tot just dues setmanes el rànquing ‘Times Higher Education’ situava la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF) en el llistat dels 200 centres universitaris més prestigiosos d’arreu del planeta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa