Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La societat civil, preocupada pel futur del Clínic com a hospital de zona
  • CA

Continua la incertesa sobre el projecte d’ampliació de l’Hospital Clínic. Malgrat que el novembre passat va finalitzar l’Estudi de viabilitat d’emplaçaments per a l’Hospital Clínic, en el qual es descartava l’Escola Industrial pel seu valor patrimonial i per la inconveniència d’incrementar encara més les densitats de l’Esquerra de l’Eixample, no queda clar on s’ampliarà. Sobre la taula es van posar un preacord perquè el Clínic es mantingui com a centre mèdic de referència i es construeixi un edifici sobre les pistes universitàries de la UB a la Diagonal per traslladar-hi les unitats de recerca científica del complex hospitalari.

I és que aquest projecte fa una dècada que està en estudi i neguiteja la societat civil. De fet, el 2020 naixia la plataforma Un nou Clínic és possible, salvant el recinte de l’Escola Industrial, integrada per erntitats veïnals, associacions i plataformes, i compta amb el suport tècnic del COAC, la FAVB i SOS Monuments. Aquesta plataforma, veient que el projecte no avança i que no hi ha una informació clara, ha fet un comunicat reivindicant transparència i que les administracions implicades donin garanties sobre la futura ampliació.

La plataforma expressa les incerteses que percep després que l’1 de febrer la UB anunciés el tancament de la Residència del Col·legi Major Ramon Llull, institució que ocupava l’Antiga Residència d’Estudiants de Catalunya inaugurada el 1921 i traslladada el 1929 al Recinte de l’Escola Industrial.

“Hi ha incerteses sobre les implicacions d’una possible desaparició de les funcions d’una Residència d’Estudiants i de les d’Hospital de districte que actualment realitza l’Hospital Clínic a l’Eixample, escenari en el qual la ciutadania s’hi haurà de pronunciar”. I afegeix que “cal que les administracions implicades a generar decisions, juntament amb la Universitat de Barcelona i l’Hospital Clínic, posin en marxa els instruments de treball més oportuns que resolguin aquestes qüestions”.

Per tot plegat, la plataforma fa diverses peticions. La primera, que s’asseguri que la decisió final sobre l’ampliació de l’Hospital Clínic mantingui en la seva ubicació actual els serveis bàsics com a hospital de zona. També que es desbloquegi l’expedient de la tramitació del BCIN per a l’Escola Industrial, que hi hagi una informació transparent sobre els canvis d’usos que es puguin plantejar per alguns edificis del recinte i hi hagi possibilitat d’escoltar opinions dels experts i del barri i que es revisi també la planificació urbanística dels “espais buits” de l’interior del recinte, perquè es guanyin com a espai públic de forma irreversible amb la qualificació urbanística d’espai lliure.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa