Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La protesta antiracista es converteix en una festa del ball
  • CA

La catarsi que han suposat sortir al carrer en massa per denunciar els abusos policials cap a les persones negres ha passat per tota mena de fases aquest matí a la plaça Sant Jaume i, després de la ràbia, els crits han anat desapareixent per deixar pas al ball. Amb tota naturalitat, els ànims i consignes per reivindicar la vida de la comunitat negra s’han anat transformant en ritmes africans i americans. S’ha passat del puny alçat al cop de maluc. Ja fos al centre de la plaça, a un petit cercle entre amics o en moviment, al carrer de Jaume I, la dansa ha acabat erigint-se en la protagonista de la fi de la concentració.

Envoltats de cartells i samarretes amb el lema “black lives matters“, quan la cerimònia solemne s’ha acabat, els petits cercles es muntaven la seva pròpia festa. Els mateixos que minuts abans exhibien un cartell fet amb cartró reivindicant que “el racisme mata” ara havien cedit la pancarta a un amic i lluien moviments en plena plaça, mentre coneguts i desconeguts els gravaven.

I no ha estat breu. De fet, a la una del migdia, quan ja fa prop d’una hora que s’havia donat la concentració per desconvocada, la música i els crits de festa encara sonen al centre la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa