Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Prosperitat pressiona l’Ajuntament per reconvertir els terrenys de l’illa Ideal Plástica Flor

Veïns i entitats del barri de la Prosperitat, a Nou Barris, pressionen l’Ajuntament de Barcelona perquè avanci en el pla per reconvertir els terrenys de l’antiga fàbrica Ideal Plástica Flor –enderrocada el 2009 després que el consistori comprés la finca per 40 milions– en una zona verda amb equipaments culturals i comunitaris pel barri.

Segons recorden els veïns, el 2017 va culminar un “llarg procés participatiu” per transformar els terrenys, que ara són un aparcament de cotxes. El pla acordat contemplava fer una zona verda de 3.000 metres quadrats i construir-hi una biblioteca, un auditori, un espai polivalent i un aparcament soterrat.

Projecte aturat

Els veïns reclamen a l’Ajuntament que resolgui d’una vegada el concurs d’idees, que segons ells està aturat des de fa dos anys, i reactivi una comissió mixta amb les entitats per acabar de polir el projecte guanyador, que s’haurà “d’adaptar a les necessitats reals” del barri, segons reclamen. Els veïns volen que això passi abans que s’acabi la legislatura, a mitjans del 2023.

L’Ajuntament, per la seva banda, ha reservat més d’1 milió d’euros del pressupost municipal, però encara no ha donat cap pas per resoldre el concurs d’idees i enllestir el projecte executiu. Mentre això no passi, el districte de Nou Barris s’ha compromès a condicionar “una part de l’aparcament per a usos comunitaris i esportius”, que podrà ser utilitzar pels veïns i per una escola pròxima.

Nou comentari

Comparteix