Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La pandèmia dona un respir a pocs dies de les eleccions
  • CA

La pandèmia de Covid-19 dona una petita treva a Barcelona. A pocs dies de les eleccions, les dades epidemiològiques continuen millorant i la majoria d’indicadors registren les millors dades des de principis de desembre, tot i que la situació als hospitals encara és complicada. Segons les dades del departament de Salut, en les últimes tres setmanes els nombre de positius de Covid-19 ha caigut un 40% a la capital catalana, passant de gairebé 5.500 casos a poc més de 3.200.

El risc de rebrot se situa en 398 punts –300 punts menys que fa 15 dies– i la velocitat de propagació (Rt) ha baixat fins a 0,85, una xifra que no s’assolia des de finals de novembre. La incidència acumulada a 14 dies també ha baixat fins als 471 casos per cada 100.000 habitants, uns 200 menys que al gener. El nombre d’ingressats és manté per sobre de les 500 persones, tot i que ja es nota el canvi de tendència.

És la tercera setmana consecutiva que Barcelona registra un descens dels casos. En alguns districtes com l’Eixample, Sants-Montjuïc o Gràcia la caiguda dels contagis ronda el 50%. Pel que fa al nombre total de positius, l’Eixample (477) i Nou Barris (404) es mantenen al capdavant de zones amb més casos, mentre que les Corts (132) i Gràcia (174) han aconseguit mantenir-los a ratlla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa