Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La pandèmia dispara els casos que arriben als Serveis Socials barcelonins
  • CA

Els Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona han atès 56.192 persones des de l’inici de la pandèmia de coronavirus, entre el 16 de març i el 30 de setembre. En un comunicat aquest diumenge, el consistori destaca que és “una xifra elevada”, tenint en compte que durant tot el 2019 Serveis Socials va atendre unes 90.000 persones. Representa una mitjana de gairebé 40 persones més al dia. A causa d’aquest augment, l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) ha reforçat “temporalment” el nombre de professionals en els tres districtes amb més demanda: Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i Nou Barris, mentre que els altres es mantenen igual.

Segons l’Ajuntament, també es concedeixen més ajudes extraordinàries i s’amplia l’import global d’aquestes, que estan destinades principalment a alimentació i a allotjament. Així, entre març i setembre de 2019 es van concedir 12.669 ajudes amb un valor de 6,71 milions d’euros, i entre els mateixos mesos d’enguany s’han concedit 28.360 ajudes valorades en 13,01 milions –gairebé el doble d’inversió.

La comissionada d’Acció Social a l’Ajuntament de Barcelona, Sonia Fuertes, ha detallar que el 67% de les persones que ha requerit alguna ajuda municipal són dones. “El baix de gènere és molt present”, ha indicat la representant del consistori. També s’ha detallat que el 41% dels atesos té entre 31 i 50 anys, un fet que “guarda moltíssima relació amb la situació laboral”. I s’ha remarcat que un 30% dels atesos no havia trepitjar mai les oficines de Serveis Socials o feia més d’un any que no necessitava acompanyament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa