Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La pandèmia dispara el nombre de famílies barcelonines sense ingressos
  • CA

La pandèmia de la Covid-19 ha tingut un “impacte sense precedents” i ha deixat al límit a milers de famílies barcelonines. Segons ha alertat Càritas, la paràlisi econòmica provocada pel virus, en especial de la informal, ha disparat el nombre de llars que no tenen cap mena d’ingrés i depenen totalment de l’ajuda que els proporcionen els serveis socials municipals i les entitats.

“L’impacte en els ingressos de les llars ha estat de tal envergadura, que ha provocat que una de cada quatre llars no disposi ara mateix de cap ingrés”, explica Càritas al seu últim informe. És a dur, ara mateix l’organització eclesiàstica està atenent unes 8.000 persones que “no ingressen ni un sol euro”, 17 punts més que abans de la crisi.

Agreujament d’una situació ja complicada

El perfil de famílies que recorre a Càritas ja tenia un risc elevat d’exclusió social abans del confinament i ara la seva situació és encara més precària. “Una vegada més veiem que la crisi afecta de manera més intensa les famílies més fràgils, que tenien una economia precària i anaven subsistint en molts casos dins l’economia informal i que han vist com en quedar-se sense feina desapareixien els minsos ingressos que tenien”, insisteixen a l’informe.

La penosa situació econòmica d’aquestes famílies té nombrosos efectes secundaris: alguns d’immediats, com les dificultats per pagar casa seva –un 40% de famílies no pot fer front a les despeses d’habitatge–, i d’altres que es deixaran notar a llarg termini, com l’eixamplament de la bretxa educativa, els problemes de salut i els problemes de convivència que es produeixen en qualsevol crisi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa