Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La mobilització dels veïns atura el desnonament d’una família amb una nena de tres anys
  • CA

La mobilització veïnal ha aturat aquest dijous un desnonament al Besòs. tal com han celebrat des del Sindicat d’Habitatge de la Verneda i la Pau després d’estar-s’hi hores a la porta de l’edifici. Segons han coincidit a explicar tant els activistes que acompanyen a la família com la regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Lucía Martín, es tracta d’un cas que hauria d’estar protegit per la moratòria de desnonaments i la família havia presentat la documentació necessària, però el jutjat s’ha negat a aturar el desnonament “sense cap explicació”. A l’immoble, ubicat a Rambla Prim, viuen el Javi, la Cris i la seva filla de tres anys.

Martín ha assegurat que el fons Talisman Capital ha intentat desnonar-los malgrat els intents de negociació de la unitat antidesnonaments de l’Ajuntament i exigeix al fons que faci un lloguer social a la família. Al jutjat li demana que “compleixi la llei” i aturi el desnonament de la família en situació de vulnerabilitat.

Reconeixement als veïns

“Avui sense la pressió veïnal aquest desnonament no s’hauria pogut aturar, gràcies per l’enorme esforç a totes les que defensen el dret a l’habitatge”, ha piulat Martín. Per la seva banda, el Sindicat d’Habitatge de la Verneda i la Pau ha celebrat haver aturat el desnonament i agraït les persones que s’han acostat fins al pis per donar suport a la família i impedir que s’executés el llançament. “Defensarem les nostres cases com una trinxera”, han avisat.

Precisament aquest dijous la iniciativa per un habitatge digne ha reclamat des de Madrid una taula de diàleg amb el govern espanyol per negociar la futura llei. Les entitats socials veuen “insuficient” la pròrroga de tres mesos de les mesures sobre desnonaments i lloguer un cop acabi l’estat d’alarma i creuen que cal mantenir la protecció fins que la llei garanteixi que no es pot desnonar ningú vulnerable sense alternativa habitacional. També han avisat que hi ha uns 40.000 desnonaments als jutjats pendents de ser executats quan decaigui la mesura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa