Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Guàrdia Urbana reforçarà un 25% el torn de nit pel toc de queda
  • CA

El cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Pedro Velázquez, ha explicat aquest divendres que la policia local reforçarà entre un 20% i un 25% el seu servei per a garantir el compliment del toc de queda, que entrarà en vigor aquest mateix divendres després de l’aval el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Ho ha dit en una roda de premsa després de la Junta Local de Seguretat que s’ha celebrat a l’Ajuntament de Barcelona, presidida per l’alcaldessa Ada Colau, i a la qual han assistit el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena; el tinent d’alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle; la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, i representants policials, entre altres.

Velázquez ha detallat que realitzaran patrulles preventives on han detectat més concentració de persones, “sense deixar de controlar altres llocs”, i que reforçaran el servei prolongant el torn de tarda i hi haurà un reforç específic en el torn de nit. En la mateixa roda de premsa, Batlle ha apel·lat a la responsabilitat ciutadana i ha explicat que han preparat un “dispositiu molt complet per a atendre la situació que es deriva del toc de queda” i per instar el seu compliment juntament amb la resta de mesures que ha decretat la Generalitat per a fer front a la Covid, com les reunions de màxim 10 persones o el tancament de l’oci nocturn.

“Ens estem jugant molt”, ha advertit, i ha subratllat que les dades epidemiològiques justifiquen plenament el toc de queda, una decisió que ha dit que des del primer moment han compartit des de l’Ajuntament. Per part seva, el secretari general d’Interior, Oriol Amorós, que també ha participat en la roda de premsa, ha celebrat que el TSJC hagi decidit avalar el toc de queda, una decisió que ha dit que és la que esperaven, a pesar que no els agrada haver-la pres: “A ningú li agrada restringir drets”. A més, ha recordat que la Conselleria d’Interior invertirà més de dos milions d’euros en hores extres dels agents dels Mossos per a garantir el compliment del toc de queda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa