La Guàrdia Urbana, preocupada per la creixent “violència” dels robatoris al centre

El cos prepara un pla específic per controlar els punts calents de Ciutat Vella

El cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, s’ha mostrat “molt preocupat” per la creixent “violència” dels robatoris al centre de Barcelona des de l’inici del desconfinament. Velázquez ha anunciat que el cos posarà en marxa un “pla específic” per controlar els punts calents del districte de Ciutat Vella, on en els últims dies ja s’han produït les algunes baralles entre turistes i diversos robatoris amb violència.

Durant la presentació del dispositiu especial per a les platges, Velàzquez ha assegurat que enguany la campanya d’estiu és “molt diferent” de la d’altres anys per l’impacte del confinament sobre la delinqüència, però ha reconegut que els comandaments del cos estan alerta pel repunt de delictes com el tràfic i el consum de drogues, a més de la ja mencionada escalada violenta dels robatoris.

A principis de juny els Mossos d’Esquadra ja van fer una advertència similar després de fer públic que en un sol dia havien detingut fins a 13 lladres violents a Barcelona, la major part dels quals van ser enxampats in fraganti i que acumulaven una seixantena d’antecedents policials. En molts casos, els avisos dels veïns que passaven pel carrer en el moment del robatori van ser claus per detenir-los, mentre que en altres va ser la tasca policial la que va donar fruïts.

Reunió a Madrid

El regidor de Seguretat, Albert Batlle, ha explicat que recentment va viatjar a Madrid per reunir-se amb el govern espanyol i la fiscalia per tornar a exigir canvis en el codi penal per endurir les penes per reincidència i per reclamar que en els robatoris amb violència en grup com el que es va produir al Raval a principis de juny –en el qual cinc joves van apallissar un home per robar-li el mòbil– s’afegeixi un agreujant de pertinença a bandes organitzades.

Tot i això, Batlle ha reconegut que l’increment d’agents, tant de la Guàrdia Urbana com dels Mossos, que es va produir l’any passat com el que es materialitzarà aquest estiu permetrà reforçar la seguretat als carrers de la ciutat. El regidor també ha assegurat que la tornada del turisme, que encara és una “incògnita”, condicionarà el servei de platges, que enguany tornarà a disposar de 90 efectius per patrullar el front marítim barceloní.

Més informació

Comentaris

    Marc 30/06/2020 9:06 am
    Agreujamt per pertinença a grup criminal, serà una broma o ens volen prendre el pèl. Ja existeix un delicte específic de pertineça a grup criminal em el codi penal, i consisteix en aquells que en més de dos persones es actuïn conjuntament per a cometre qualsevol delicte previst en el codi penal. El artículo 570 bis define a la organización criminal como: "La agrupación formada por más de dos personas con carácter estable o por tiempo indefinido que, de manera concertada y coordinada, se reparten diversas tareas o funciones con el fin de cometer delitos". Por su parte el artículo 570 ter in fine, describe el grupo criminal como "la unión de más de dos personas que, sin reunir alguna o algunas de las características de la organización criminal definida en el artículo anterior, tenga por finalidad o por objeto la perpetración concertada de delitos". Senyors polítics prou de voler prendre el pèl. Això ha de començar per cumplent integre de les penes i prou beneficis penitenciaris als reincidents. Reforma de la llei d'estrangeria per a regular la expulsió immediata d'aquelles persones estrangeres que cometin delictes i que cumpleixin la pena de presó al seu estat d'origen; fer-los constar en un registre de persones no admisibles al país, tal i com ja passa amb els estats de europa que estem integrats al tractat de Schenguen, com és el cas d'Espanya. Establir nou sistema d'accés al país amb l'estat marroquí amb un sistema d'identificació plena de les persones que entrin a Espanya serà oportunitat per a aquelles persones que busquen una vida digna i treballar; establir un sistema de registre de persones no admisibles a Espanya dels estrangers que hagin comés qualsevol delicte amb vinculació dels sistemes dels jutjats perquè estiguin coordinats amb les autoritats fronteres.

Nou comentari