La Guàrdia Urbana no té clar si la festassa d’Opium vulnerava les normes de la desescalada

Colau diu que s'està recollint informació sobre l'activitat de la discoteca a la seva terrassa i que la policia hi va fer un "advertiment"

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat aquest dimarts “responsabilitat i prudència” als ciutadans davant l’increment de queixes a la Guàrdia Urbana per molèsties en domicilis a causa de possibles festes. Colau ha constatat que els retrobaments estan permesos fins a 10 persones, però ha demanat no saltar-se les normes sobre el confinament ni tampoc les generals de convivència.

Pel que fa a l’activitat de la discoteca Opium, que ha despertat crítiques entre veïns, Colau ha indicat que s’està recollint informació per veure si s’ha produït algun incompliment, tot i recordar que està permès obrir les terrasses. De fet, la Guàrdia Urbana va passar per allà dissabte a la nit, de moment sense posar cap multa.Colau ha indicat que tot i que els retrobaments familiars estan permesos fins a 10 persones, cal respectar les regles “per no fer passes enrere”. “Si hi ha hagut alguna situació on s’ha superat el nombre de persones o no s’han respectat les distàncies, la Guàrdia Urbana obre expedient i en cas que hi hagi infraccions clares es procedeix a sancionar”, ha indicat. També ha recordat que, en general, no està permès fer soroll i molestar els veïns.

En el cas de la discoteca Opium, després de les queixes de persones i entitats com l’Associació de Veïns de la Barceloneta, Colau ha explicat que s’està reunint tota la informació per part de la Guàrdia Urbana i del districte, i ha indicat que els agents ja van passar per la terrassa de la discoteca i van fer un “advertiment”. Ha apuntat que les terrasses estan permeses, però que cal mantenir les distàncies. “Si hi hagués incompliment, es procediria a la sanció”, ha afegit.

Des de l’Associació de Veïns de la Barceloneta han lamentat a través de Twitter que hi hagi “festes a les discoteques jugant al límit de les normes” i que els locals “abusin de saturar terrasses i allargant horaris”.

Sant Joan aigualit

Sobre la revetlla de Sant Joan, ha remarcat que caldrà evitar les aglomeracions i respectar les distàncies, i no podrà ser una celebració com la dels altres anys.

Reobertura d’escoles

D’altra banda, sobre la possible reobertura d’escoles la propera setmana si Barcelona passa a fase 2, Colau ha indicat que estan treballant per veure com es pot fer, i ha defensat la necessitat d’obrir els centres de nou “per garantir els drets de la infància i com a garantia de la igualtat d’oportunitats”. “Sempre hem dit que volíem reobrir, sabem que té unes certes dificultats i que s’ha de fer de la mà de la comunitat educativa”, ha apuntat.

Nou comentari