Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Guàrdia Urbana fixa una quota del 40% de dones en les pròximes incorporacions
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona comptarà amb una reserva de places per a dones del 40% en les pròximes incorporacions de la Guàrdia Urbana, convertint-se en el primer consistori català a fer-ho. Així ho ha assegurat aquest diumenge en un comunicat l’Ajuntament, que preveu un total de 282 places per a enguany.

Aquesta quota s’ha pogut implementar després que s’hagi canviat la Llei de Policies Locals perquè inclogui un percentatge mínim destinat a dones en les futures convocatòries i així compensar el fort desequilibri de gènere en les plantilles.

La modificació especifica que totes les convocatòries han d’incloure entre un 25% i un 40% de dones: l’ajuntament barceloní s’ha decantat per la quota màxima permesa per a “avançar decididament” cap a l’equilibri en la Guàrdia Urbana.

Actualment, dels 2.736 agents del cos, el 14,21% són dones i el 85,79% són homes, mentre que la convocatòria de 2019 va comptar amb un 28,02% de dones i un 71,98% d’homes.

En les últimes incorporacions ja s’ha incrementat notablement el nombre de places ocupades per dones, alhora que ha augmentat la xifra de dones presentades com a candidates.

Capdavanters a Europa

El primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha afirmat que han fet “un pas transcendental des del punt de vista de la història de la Guàrdia Urbana després de superar una desigualtat estructural”. “Som probablement de les poques ciutats europees que en aquests moments estem afrontant-la”, ha afegit. I ha destacat que tenir una policia igualitària fa al cos més pròxim a la societat.

El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha valorat aquesta mesura com un punt d’inflexió: “És un tema d’una importància total. Entra en vigor de manera immediata i obrirem un nou període de la convocatòria que estava pendent”. Durarà 20 dies i es preveu que les primeres proves es facin a principis de tardor.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Kelvin a gener 21, 2021 | 02:09
    Kelvin gener 21, 2021 | 02:09
    Happy New year
  2. Icona del comentari de: Guy a gener 21, 2021 | 11:24
    Guy gener 21, 2021 | 11:24
    Happy New year! Are you working tomorrow?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa