Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Guàrdia Urbana custodiarà les escoles Joan Roca per si torna l’exgestor dels centres
  • CA

La reunió entre la direcció de les escoles Joan Roca, els familiars dels alumnes, el Consorci d’Educació de Barcelona i el comitè d’empresa ha acabat amb una pròrroga que es resoldrà la setmana vinent, en una nova cita. De moment, però, s’ha acordat disposar de patrulles de la Guàrdia Urbana que vigilin les portes dels tres col·legis –dos a l’avinguda Meridiana i un altre a la rambla Guipúscoa– per assegurar que no es torna a posar en perill l’escolarització dels nens. La decisió arriba després que l’antic gerent de les escoles concertades privades entrés per la força ahir als centres i canviés els panys per una disputa familiar amb els actuals gestors, els seus fills. 

Tot i que el servei escolar s’ha restablert finalment aquest matí, l’administració encara no té una solució definitiva que asseguri que no es repeteixi el mateix problema. “Ens comprometem a posar-nos a treballar durant aquesta setmana per trobar les diferents accions legals que pot haver-hi per solucionar les diferències” entre el propietari i els gestors dels centres, ha assegurat el president del consorci d’educació barceloní, Josep González Cambray.

Tanmateix, la presidenta de l’AMPA de l’escola Joan Roca Guipúscoa, Berta Ortega, recorda que “fa anys que protestem sobre la situació de les escoles a inspecció del consorci” i que només han rebut “petites respostes” que no han resolt el problema de fons. En aquesta línia, González Cambray –representant de la Generalitat– ha reconegut que els “circuits de comunicació no han funcionat bé” i s’ha compromés, a partir d’ara, a “entrar-hi a fons”.

També la vicepresidenta del consorci i regidora del districte de Sant Andreu, Laia Ortiz, ha explicat que van tenir com a coneixement per primera vegada de la gravetat del cas arran de les mobilitzacions d’ahir al vespre. Cal que hi hagi “celeritat a nivell de justícia”, ja que “el litigi dificulta a avançar a nivell administratiu”, ha assegurat Ortiz en referència al conflicte familiar que també arriba als tribunals. 

La representant de les famílies ha enumerat algun de les acusacions sobre l’antic gestor, Joan Roca, que van des de les despseses injustificades fins a les “contractacions injustificades amb criteris estètics”, ja que es demanava a professores de P-3 que vestissin faldilla de tub, talons i jaqueta. També informa que l’home, que va deixar de gestionar els centres fa més d’un any, “té una condemna en ferm per assetjament laboral”. 

Els col·legis del grup Roca acullen al voltant de 2.000 alumnes des de l’escola infantil fins al batxillerat i, tot i que s’ha pogut obrir finalment aquest dia, molts han perdut el dilluns com a dia lectiu després que ahir se’ls avisés que potser no podrien fer-hi classe. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa