Millores a l’Arrabassada, punt negre de cabrioles i velocitat

Les obres inclouran un zebrat per reforçar els dos sentits de la circulació

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat els treballs de millora de la carretera de l’Arrabassada, entre Barcelona i Sant Cugat del Vallès, per un import de 900.000 euros i un termini d’execució de tres mesos. Com va explicar el TOT Barcelona, aquesta via és un dels principals punts negres d’accidents per excés de velocitat i és l’escenari cada cap de setmana de desafiaments i cabrioles per part de joves conductors.

Els treballs abastaran tota la carretera, un tram d’11,5 quilòmetres i començaran a partir de l’estiu que ve. Les principals intervencions són la redistribució de la secció transversal amb un zebrat que reforçarà la visibilitat dels dos sentits de circulació fins a la urbanització de Can Cortés. També està prevista la col·locació de ressalts i la millora de la senyalització vertical amb senyals amb fons groc de limitació de velocitat o existència de perill. No obstant, per acabar definitivament amb els avançaments temeraris a gran velocitat caldria separadors fixes entre els dos carrils, mesura actualment no prevista.

Pel que fa el tram des de la urbanització de Can Cortés fins a Sant Cugat, s’habilitarà una línia contínua. Així mateix, en un tram de 3 quilòmetres, on la carretera és més estreta, es preveu l’execució de cunetes trepitjables d’1 metre d’amplada aproximadament per aconseguir un eixamplament de facto de la via. D’altra banda, els carrils centrals es pintaran de vermell i es millorarà la visibilitat d’alguns accessos.

Més informació

Comentaris

    Carles 10/04/2021 11:24 am
    Això és per afavorir les bicis...els residents de Vallvidrera n' estan farts....

Nou comentari