La construcció del búnquer dels Mossos per guardar droga de tot Catalunya es fa llarga

Les previsions de les obres acumulen diversos endarreriments, però els Mossos mantenen un gran secretisme sobre el projecte

Els Mossos d’Esquadra encara no han pogut inaugurar el gran espai de custòdia de droga provinent de tot Catalunya que preparen a Nou Barris. Fonts coneixedores de les obres del projecte havien detallat al TOT Barcelona que la previsió era acabar aquest búnquer durant el primer trimestre del 2021. Tanmateix, gairebé mig any després d’aquesta previsió, les obres a la comissaria de la Trinitat Nova encara no s’han acabat. No és el primer endarreriment. La idea inicial era tenir-lo enllestit a finals de l’any passat. Fonts oficials dels Mossos, per la seva banda, opten per dir el mínim. Reconeixen el projecte en marxa, però eviten explicar els tempos de la construcció o els motius en els retards.

Mentrestant, les comissaries d’arreu del territori —on es guarda la droga decomissada, per norma general, si l’operatiu l’han dut a terme agents d’aquella comissaria— es mantenen a l’espera. El problema més greu és la custòdia de la marihuana. El fet que Catalunya s’hagi convertit l’epicentre europeu del mercat il·legal d’aquesta droga, segons un informe dels Mossos, ha disparat també les operacions en què es troben grans plantacions. Això suposa, també, la necessitat de custodiar-les fins que el jutge decreti la destrucció de les proves. A vegades, això porta mesos. I en diversos casos, l’acumulació de centenars de plantes ha posat al límit algunes dependències policials, tot comportant olors i ocupació de zones com els pàrquings.

La mida i la naturalesa d’aquest búnquer que preparen els Mossos a Nou Barris, però, vol solucionar gran part d’aquest conflicte. Significaria fer un pas endavant en la custòdia de les plantes i, de pas, satisfer una de les demandes sindicals repetides durant anys. De fet, diverses associacions policials van arribar a reclamar de manera conjunta la creació “d’un espai comú a tot el territori per l’assecament i emmagatzematge de les plantes”. Ara, però, fonts policials asseguren que es treballa amb la idea de fer-lo extensiu a altres drogues i que en un futur s’hi guardin també heroïna, cocaïna o metamfetamines. De moment, però, el secretisme sobre la finalització d’aquest espai segueix sent màxim.

Comentaris

  Víctor, emprenyat. 07/08/2021 2:36 pm
  Tota aquesta porqueria, per què no la llencen o cremen sota un control notarial i estalvien diners per altres objectius més socials i urgents? Cada dia que passa entenem menys tanta genialitat. És ben trist ser ciutadà de categoria zero. Menys per pagar impostos, és clar.
  Mossos de la Brimo, sou els principals consumidors de drogues 07/08/2021 8:26 pm
  I perquè la guarden?, per consumiral ells?, o robarla els mateixos agents com ja ha passat mes d'una vegada?
  Fin els nasos. 08/08/2021 9:50 am
  La volen guardar per consumir-la ells.

Nou comentari