La Cambra exigeix cribratges massius a les escoles per garantir la reactivació econòmica

La Cambra de Comerç de Barcelona ha reclamat al departament de Salut que faci cribratges massius a les escoles per garantir la reactivació econòmica. L’ens presidit per Joan Canadell vol que la Generalitat faci “un cribratge efectiu i continuat a l’alumnat, al professorat i al personal docent, d’administració i serveis per aconseguir la detecció precoç, ràpida i efectiva de positius”. La tornada a l’escola serà un punt clau per la recuperació de l’activitat laboral i afrontar amb garanties l’últim trimestre de l’any.

La Cambra ha criticat la lenta resposta de Salut per posar fre als brots de Covid-19 i ha lamentat que el retard en posar en marxa els plans de contingència ha “perjudicat greument” el sector turístic. Tot i això, l’ens presidit ha celebrat que “s’hagi aconseguit estabilitzar els brots de coronavirus a Catalunya” i ha reconegut que s’ha produït un canvi molt important des de l’arribada del nou secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

Falta de previsió

“La falta de previsió en el control dels contagis ha generat desconfiança en els principals emissors de turistes com per exemple França, que va recomanar als seus ciutadans no viatjar a Catalunya, i Bèlgica, que directament va prohibir viatjar a Barcelona i Lleida”, ha criticat la Cambra. Això ha suposat un cop molt dur per al sector turístic, que al juny havia començat a recuperar-se i Barcelona estava al capdavant de les ciutats europees amb més demanda de visitants estrangers.

Els brots que es van declarar a Lleida i a l’àrea metropolitana de Barcelona van trencar aquest optimisme i la lentitud de reacció de la Generalitat ha agreujat el problema. L’anunci del cribratge massiu amb proves PCR és una mesura que la Cambra portava reclamant des de feia setmanes i considera que en el seu moment haurien ajudat a “controlar millor els rebrots del Segrià i L’Hospitalet de Llobregat”. 

Nou comentari