Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Observatori Contra l’Homofòbia demana recuperar “l’esperit Trapero”: més reunions amb Interior
  • CA

Els representants de l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) han demanat aquest dimecres al conseller d’Interior, Miquel Buch, poder recuperar el que han definit com “l’esperit Trapero”, unes reunions bilaterals amb el col·lectiu LGTBI per analitzar periòdicament la seva situació. Ho ha explicat a l’ACN el president de l’OCH, Eugeni Rodríguez, que, després de la trobada amb el titular de la cartera d’Interior, ha subratllat el to “cordial” del conseller. Durant la reunió s’han exposat a Buch les xifres més destacades de l’Observatori que, principalment, indiquen que en el que va d’any s’han registrat 117 incidències d’homofòbia –principalment a Barcelona– 4 més que les que s’havien recollit durant el mateix termini de l’any passat. La majoria de les incidències han tingut lloc a la capital catalana, en especial a zones com l’Eixample. En aquest sentit, Rodríguez ha demanat que els cossos policials “treballin més” en aquesta zona.

Una altra de les peticions de l’OCH, que recorda que fa cinc anys que es va aprovar la llei contra l’homofòbia i encara no se n’ha desenvolupat el reglament sancionador, és que es puguin presentar denúncies “arreu de Catalunya”, i que els Mossos les recullin “tinguin o no cabuda al codi penal”.

En aquest sentit, i aprofundint en el que ha definit com a “esperit Trapero”, Rodríguez recorda que durant la seva etapa al capdavant dels Mossos hi va haver tres reunions bilaterals entre Interior i l’OCH que va presidir el mateix cap policial, unes trobades que, al seu parer, “van funcionar”.

També durant la reunió els representants de l’OCH han exposat a Buch altres qüestions que afecten el col·lectiu, com ara “la infradenúncia”, en referència al fet que hi ha, segons indiquen, més agressions que denúncies a la policia

I finalment també se li ha explicat en què consistirà la prova pilot de Whatsapp que es posarà en pràctica durant les festes de la Mercè de Barcelona i de Sant Narcís de Girona, en virtut de la qual l’OCH obrirà un canal a través d’aquesta finestra de comunicació perquè qualsevol persona pugui fer-hi arribar casos d’agressions homofòbiques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa