Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La intenten estafar demanant-li joies per evitar que el seu fill vagi a presó

Estava espantada i desorientada. No era d’estranyar, perquè acabava de rebre una trucada que cap pare vol patir. L’acabaven d’informar per telèfon que el seu fill havia provocat un accident de trànsit i que la vida d’una persona corria perill per culpa seva. A més, li havien dit que el seu fill es trobava ferit greu. Era un suposat policia qui l’havia trucat, i li demanava que portés totes les joies que tingués per salvar el seu fill de la presó. El que estava patint, però, era una estafa. 

La Guàrdia Urbana va localitzar ahir a la tarda la dona després que uns veïns de l’Eixample avisessin una patrulla en veure-la alterada, segons informen fonts policials al TOT Barcelona. Una vegada van parlar amb ella, els agents van iniciar una recerca per localitzar el seu fill, que es trobava en perfectes condicions. 

A més, la policia local va comprovar el número des del qual el suposat agent trucava a la mare, resident al barri del Poblenou, al districte de Sant Martí. Després d’investigar l’origen de la trucada, van certificar que es tractava d’un número vinculat a casos d’estafa. La policia no ha pogut localitzar l’autor o autors de l’intent d’estafa. 

Els Mossos alerten de l’estafa

Els Mossos d’Esquadra alerten a la seva pàgina web de l’estafa, i recomanen no pagar ni donar res del que demanin per telèfon. La policia catalana destaca que els estafadors es fan passar per policies o advocats i truquen a persones d’edat avançada, a qui alerten de la detenció d’un familiar. Com en el cas de la dona del Poblenou, els delinqüents demanen diners o objectes de valor a les víctimes per evitar que el seu familiar ingressi a presó. En algunes ocasions, fins i tot, els estafadors posen a disposició transport per fer el pagament. 

La policia catalana recomana no donar dades personals o de familiars. En cas que l’estafador demani diners, aconsellen no pagar i intentar posar-se en contacte amb el familiar suposadament en perill. Finalment, insten a trucar el 112 o denunciar si se sospita que es tracta d’una estafa. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa