Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’home que amenaçava de cremar un pis al·lega que li havien encarregat fer fora un okupa

L’home que es va tancar ahir al vespre a un pis i amenaçava amb cremar-lo va al·legar a la policia que l’havien contractat per desocupar el pis. Es tracta d’un bielorús de 33 anys amb domicili a Madrid que, després de ser detingut, va explicar que el legítim propietari del domicili l’havia pagat per fer fora l’home que ocupava el seu pis. Així, segons el seu relat, la propietat del 3r 1a del carrer Sepúlveda 179 està en litigi entre dues persones. 

[r:1]

Segons l’home bielorús que ahir amenaçava amb cremar el pis va dir als Mossos, l’home a qui va agredir i robar les claus està ocupant el domicili de forma il·legal. Quan amenaçava amb calar foc al pis, relaten fonts policials que recullen el seu testimoni, volia deixar clar que, abans que permetre el retorn de l’home a qui havia agredit, cremaria el domicili. El bielorús havia estat contractat precisament per a això: recuperar el pis i retornar-lo a un suposat propietari legítim. 

Els fets es troben sota investigació i els Mossos han de determinar si existeix un propietari legítim del 3r 1a de l’edifici per comprovar el relat de l’home detingut. De moment, es troba detingut per quatre delictes: desobediència, incendi, ocupació i resistència a l’autoritat. L’home agredit i, segons ell, propietari del pis, va patir contusions al pit després de l’atac. 

Fonts policials concreten que van arribar al número 179 de Sepúlveda després de rebre la trucada d’un home que denunciava una agressió i una ocupació del seu pis. El denunciant alertava que l’home havia amenaçat amb calar foc al pis. Així, els Mossos van trucar als bombers per requerir la seva intervenció. Els bombers van arribar al lloc dels fets i, després de tirar la porta a terra, van extingir un petit incendi ocasionat per l’home bielorús. 

Els veïns ho sospitaven

Una veïna que prefereix mantenir l’anonimat va explicar al TOT Barcelona que el propietari que va denunciar l’agressió i l’ocupació vivia des de feia temps com a ocupa. La dona creia que, per motius econòmics, l’home no s’havia pogut pagar el pis i ara hi vivia de forma il·legal, cosa que coincidiria amb el relat de l’home que ahir va amenaçar amb cremar el domicili. 

La veïna també es va mostrar sorpresa perquè va veure “molt tranquil” l’home bielorús que s’havia tancat al pis quan els Mossos el van detenir. “Estava parlant per telèfon com si res”, deia. Va afegir que anava “molt ben vestit”.

Més notícies
El pis on s'ha atrinxerat l'home. | A. L.

Un home s’atrinxera en un pis i amenaça de cremar-lo

Notícia: Un home s’atrinxera en un pis i amenaça de cremar-lo
Comparteix
El denunciant assegura que es tracta d’un okupa desallotjat que ha tornat a entrar | L'home atrinxerat ha estat detingut
Notícia: Un home s’atrinxera en un pis i amenaça de cremar-lo - Mobile

“Ets una mala mare i acabaràs a la presó”, així són les coaccions de Desokupa

Notícia: “Ets una mala mare i acabaràs a la presó”, així són les coaccions de Desokupa
Comparteix
L'empresa experta en desallotjaments barreja tàctiques de pressió psicològica amb, en alguns casos, agressions físiques
Notícia: “Ets una mala mare i acabaràs a la presó”, així són les coaccions de Desokupa - Mobile

Nou comentari

Comparteix