L’ATM acusa de “difamació” les entitats crítiques amb la T-Mobilitat i ells denuncien “amenaces”

La plataforma lliura a la seu de l'Autoritat del Transport Metropolità la resposta al burofax que va rebre

La plataforma formada per les entitats Stop Pujades de Transport, Pirates de Catalunya, la Coordinadora Obrera i Sindical i l’associació Críptica han denunciat aquest divendres “amenaces” i “pressions” per part de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) per fer-los retirar la web de la campanya crítica amb la gestió i el disseny del projecte de la T-Mobilitat.

Els acusen de suplantació de la seva identitat i de difondre continguts difamatoris. “El que no farem és callar. La gent ha d’estar informada de les despeses que s’estan fent i de com els afectarà el seu dia a dia perquè tindrà molta repercussió per exemple a nivell de privacitat”, han assegurat els impulsors de la campanya a les portes de la seu de l’ATM, on han lliurat la resposta al burofax que van rebre el passat 17 de desembre per part de l’autoritat metropolitana.

[r:1]

El burofax de l’ATM defineix el contingut de la web com “difamatori” i acusa la campanya de “danyar” la imatge de l’Autoritat del Transport Metropolità i dels treballadors que “porten anys de dedicació i esforç per posar en pràctica el sistema de la T-Mobilitat”. Insten a les entitats impulsores de la campanya a aturar la realització d’actes que “introdueixin la confusió i la difusió de manifestacions que deteriorin el crèdit” del projecte T-Mobilitat”. 

A les portes de la seu de l’ATM, on han entregat la resposta a aquest burofax, han denunciat davant els mitjans que l’ATM els “amenaça” amb mesures legals pel fet “de voler informar” i promoure una campanya de “transparència”. “S’escuden en temes de propietat intel·lectual per silenciar informació d’interès públic sobre que l’administració no està oferint”, ha assegurat la representant de Pirates de Catalunya, una de les entitats impulsores de la campanya. 

Respecte d’aquesta acusació de “difamació”, defensen que totes les informacions estan tretes de fonts oficials, de contractes, modificacions d’aquests, o instàncies que han fet a la pròpia ATM i que els ha respost “parcialment”. “Estem segurs que la informació que estem donant és verídica. Estem encantats que l’ATM ens corregeixi qualsevol informació que no sigui acurada”, han afirmat. Aquesta disposició al debat l’han fet palesa a la resposta al burofax que han entregat aquest divendres, per tal d’obrir una via de diàleg i debat “lluny d’amenaces”.

Campanya crítica amb la gestió de la T-Mobilitat

La campanya critica tant la gestió com el disseny del projecte, una crítica que defensen que “no és infundada”. D’aquesta manera, han mostrat la seva preocupació pel fet que l’administració pública “amenaci les seves ciutadanes amb denunciar-les quan se sent criticades per elles”. “Estem exercint els nostres drets, i el nostre projecte entra dins del que és normal en una democràcia d’un estat de dret emparat per la llibertat d’expressió”. 

Un dels temes que més els preocupa del projecte és la privacitat. “Es farà un seguiment dels ciutadans d’on entren i on surten durant cinc anys. Això és un atemptat a la privacitat bastant fort”, han alertat.

El portal web, que asseguren no s’assembla al de l’ATM, així com el compte de Twitter, ha quedat en mans de Pirates de Catalunya i Stop Pujades completament desvinculat de la campanya inicial com a acció reivindicativa fins que l’administració “faci l’esforç de donar informació transparent i rigorosa” del projecte. D’altra banda, han obert un nou portal informatiu amb la voluntat que esdevingui “una referència d’informació en aquest àmbit”. 

Més informació

Nou comentari