Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’AMB integra la gestió dels comptadors d’aigua i xifra en 20 milions l’estalvi per als usuaris

L‘Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha iniciat els tràmits per integrar la gestió dels comptadors d’aigua a Aigües de Barcelona als 23 municipis als quals la companyia dona servei. Actualment, el reglament estableix que tots els clients han de contractar un servei de manteniment del comptador ofert en exclusivitat per l’empresa MUSA, que pertany a Agbar i a qui els usuaris paguen un rebut anual a banda. Ara, com a titular del servei, l‘AMB vol que la gestió dels comptadors passi a ser de l’empresa que gestiona el subministrament, fet que permetria al consorci fixar el preu i que aquest sigui “de mercat”, segons argumenta. Per tot, amb la integració dels comptadors a Agbar, es podria assolir un estalvi de 20 milions d’euros. 

Segons l’AMB, l’empresa MUSA cobra uns 200 euros per aquest tipus de comptadors, unes quantitats que són “substancialment superiors” als preus que es troben en el mercat, i, en cas de conservació i manteniment, superiors als que cobren la resta d’empreses d’aigua que operen a l’Àrea Metropolitana.

Actualment, les tasques d’instal·lació, manteniment i substitució dels comptadors van a càrrec del personal d’Agbar, tal com regula el reglament del servei, mentre que MUSA té com a funció principal la venda o lloguer dels propis comptadors.

Aquest dilluns, el vicepresident de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Eloi Badia, va plantejar que els municipis que formen el consorci deixin de pagar el manteniment dels comptadors d’aigua en considerar que no té sentit abonar aquest import perquè quan s’espatllen es reemplacen i va demanar a Agbar que deixés d’externalitzar aquest servei i l’assumís directament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa