L’Ajuntament recorda a les piscines municipals que no poden prohibir el topless

L'entitat Mugrons Lliures havia presentat una queixa a l'Oficina per la No Discriminació, que ha fet un informe per enviar als centres

Fer topless no ha estat mai prohibit –almenys no recentment– a les piscines que depenen de l’Ajuntament de Barcelona, però no tots els responsables dels centres esportius –molts dels quals, en règim de concessió– ho tenien clar. Això ha acabat provocant una queixa de l’entitat Mugrons Lliures a l’Oficina per la No Discriminació de l’Ajuntament, que ha fet un informe que s’ha fet arribar als 14 centres implicats. 

Segons fonts municipals, el document, enviat per l’Institut Barcelona Esports als centres esportius, indica que “no hi ha cap fonament jurídic, cap motiu legal que permeti prohibir aquesta pràctica”. “S’ha de garantir el principi d’igualtat i no discriminació i per tant, que a les piscines d’ús públic no es prohibeixi la pràctica de topless a través de normativa interna de cada centre”, afegeixen les mateixes fonts.

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme i Ecologia i alcaldessa accidental aquesta setmana, Janet Sanz, ha explicat que s’ha hagut de fer l’informe arran d’una queixa d’una dona que havia rebut “un requeriment de posar-se la part del dalt del banyador” en una de les instal·lacions. Segons Sanz, el conflicte s’ha degut al fet que es “desconeixia” la norma, cosa que ara ja no passarà.

Els responsables municipals han indicat que el text enviat té format i to de recomanació: no adverteix de cap sanció en cas d’incompliment perquè es dona per fet que no caldrà i que els responsables del centre aplicaran les indicacions rebudes. El text enviat per l’Ajuntament també els pot servir per respondre a usuaris que demanin que es faci posar la part de dalt del biquini a alguna usuària.

 

 

Comentaris

    odisea 06/08/2019 2:33 pm
    Pues muy correcto,respetar y ser respetados,y si no te gusta no vas.

Nou comentari