Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els jutges evitaran la proximitat amb els detinguts prenent-los declaració per videoconferència
  • CA

Els cossos policials no poden estalviar-se la proximitat i fins i tot el contacte amb els detinguts en plena epidèmia causada pel coronavirus SARS-CoV-2, però els jutges sí que han trobat la manera. Un acord comunicat aquest dijous per la degana dels jutges barcelonins, Mercè Caso, indica que per “evitar el trasllat de les persones detingudes a les dependències judicials” els magistrats els prendran declaració “preferentment per videoconferència” des de les comissaries dels Mossos d’Esquadra. 

El mateix acord recorda que la majoria de comissaries dels Mossos tenen equips de videoconferència i esmente el diversos sistemes disponibles als jutjats. A més a més, indica als advocats que ells també poden utilitzar aquest sistema quan vagin a les comissaries a assistir un detingut: és a dir, amb el lletrat en una sala diferent de la que ocupa la persona arrestada. En la declaració judicial, que és un cop el detingut passa a disposició del jutge, l’advocat hi pot participar des de la mateixa comissari o bé des del jutjat, i sempre per videoconferència.

En cas que el detingut el tingui algun cos policial que no tingui equips de videoconferència, la persona arrestada podràs ser traslladada als calabossos judicials i, des d’allà, el jutge els prendrà declaració telemàticament des de la sala de vistes, situada en una altra planta. 

Més notícies
Desafien el confinament, es neguen a identificar-se i agredeixen un agent de la Urbana
Notícia: Desafien el confinament, es neguen a identificar-se i agredeixen un agent de la Urbana
Comparteix
Un dels nois va clavar una puntada de peu als genitals d'un dels agents

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa