Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un jutge veta l’accés a Wallapop a un jove que havia estafat 32.000 euros
  • CA

El jutjat d’instrucció número 27 de Barcelona ha dictat una mesura cautelar pionera en vetar l’accés a Wallapop a un estafador online. Els Mossos d’Esquadra van detenir l’home, de 18 anys, que va passar a disposició judicial divendres passat. El jutge el va deixar en llibertat provisional però li ha prohibit accedir a Wallapop i a altres plataformes digitals en què estafava, segons fonts properes a la investigació. El magistrat tampoc li permet entrar amb dades d’altres persones o demanant que es connectin per ell. 

El jove va ser arrestat per delictes d’estafa continuada, usurpació d’estat civil i delicte continuat de falsedat documental​.

Els investigadors dels Mossos han localitzat unes 50 persones que han estat víctimes d’aquest estafador entre juny i desembre, que ha obtingut 32.500 euros. La policia catalana explica que el jove oferia telèfons d’alta gamma a preus molt baixos i proposava el pagament per avançat. Per tal de guanyar-se la confiança dels compradors oferia diversos mètodes per pagar, i fins i tot enviava contractes de compravenda que omplia amb dades personals de documentació robada o perduda.

Una vegada l’estafat havia pagat i s’adonava que l’havien enganyat, l’home desapareixia del mapa. En algunes ocasions l’estafador enviava paquets buits al comprador, segons la policia de la Generalitat. Per cobrar els diners de les compres l’estafador utilitzava comptes bancaris a nom de terceres persones. Per activar els comptes feia servir documentació robada o perduda o pagava a algú perquè li obrís un. 

Per tal de portar a terme les estafes va emprar fins a 12 perfils diferents i 50 mòbils, tauletes i ordinadors diferents. En l’escorcoll al seu domicili els Mossos van intervenir mòbils, 2.500 euros en bitllets de 50 i documentació personal i bancària. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa