Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El jurat considera culpable d’assassinat la noia que va defenestrar el seu nadó

El jurat popular ha considerat culpable d’assassinat a la noia de 19 anys que el juny del 2018 va tirar el seu nadó acabat de néixer pel celobert de casa seva, a Barcelona. La jove s’enfronta ara a una possible pena de presó de 24 anys, com demanava inicialment la fiscalia. Durant el judici, la noia va dir que no recordava quedar-se embarassada ni haver parit sola al lavabo de casa els seus pares, però es va comprovar que havia pensat en avortar prèviament. Els seus pares també van assegurar desconèixer l’embaràs i l’assassinat.

A principis de tardor del 2017 la noia es va quedar embarassada d’un noi que havia conegut feia poc. Aquest no va voler saber res del nadó i la noia, segons van explicar els forenses, segurament va intentar esborrar de la seva ment que havia quedat embarassada. No obstant això, mesos després, va tenir converses amb altres nois sobre la possibilitat d’avortar. Finalment, quan va parir, sola a casa, va desfer-se del nadó, que era viu, llençant-lo per la finestra del celobert, des d’una cinquena planta, cosa que li va provocar la mort immediata.

No va ser fins dos dies després que una veïna va avisar els Mossos explicant que havia vist el que semblava el cadàver d’un nadó. La policia va intentar descobrir la identitat de la mare, però no va ser fins dos dies més tard que la noia va confessar els fets a la seva mare i als investigadors. Des d’aleshores està en presó preventiva. La defensa al·lega que té un trastorn mental que li afecta la memòria i els seus actes, però diversos psicòlegs i forenses ho van gairebé descartar. Ara el magistrat de l’Audiència de Barcelona haurà de dictar una sentència conforme al veredicte del jurat popular.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa