Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
A judici per forçar un home a fer-los de xofer per cometre robatoris
  • CA

L’Audiència de Barcelona jutja aquest dijous dues persones a qui la Fiscalia acusa d’haver intimidat un home perquè els dugués amb la seva furgoneta a diferents punts de la ciutat al llarg d’una mateixa nit de 2018 per intentar cometre furts. El fiscal demana que es condemni tots dos individus a 12 anys i mig de presó per dos robatoris amb violència i un delicte de detenció il·legal.

Els fets que es jutgen van succeir en la matinada d’un dia de novembre de fa gairebé tres anys. Els dos processats van encaminar-se cap a un descampat on sabien que un home dormia dins d’una furgoneta. Un cop va obrir la porta del vehicle, van amenaçar-lo presumptament amb un ganivet d’uns 20 centímetres de fulla i un pal de fusta de 30 centímetres de llargària. Després de prendre-li la cartera i un mòbil i propinar-li cops de puny, van coaccionar-lo dient que matarien a ell o a la seva família fins que va accedir a fer arrencar la furgoneta i conduir-la allà on li ordenessin, segons l’escrit d’acusació del Ministeri Públic.

La ruta va discórrer pel Carmel i per Gràcia. El primer destí va ser a un parc on van citar-se amb una potencial víctima, a qui van enredar amb un missatge enviat des del mòbil que havien sostret i fent-se passar per qui obligaven que els fes de xofer. Un cop arribats al parc, van abraonar-se amb un tornavís directe al coll de qui esperava trobar-se un conegut i no amb una parella de delinqüents.

“Dona’m la pasta, dona’m tot el que tinguis”, li va urgir un dels dos assaltants que, vist que la víctima es defensava, va mostrar-li una navalla i, tot seguit, li va clavar dues bastonades: la primera va fer malbé el casc de motorista que duia i la segona al cap després que li fessin treure’s la protecció. Tot i que van exigir-li més (“dona’m-ho tot, no marxarem fins que no ens donis tota la pasta”, “cada setmana et robarem i treballaràs per pagar-nos”), no van arrabassar-li més que 80 euros, sosté el fiscal en l’escrit.

Un cop es van fer amb un botí força magre, els dos acusats van forçar de nou presumptament a qui van fer servir de xofer perquè els seguís duent en furgoneta pels voltants per localitzar més persones a qui atracar. No obstant, plovia i no van trobar ningú més caminant pel carrer a aquelles hores de la matinada. Abans de posar fi al trajecte, van indicar el conductor que es desplacés a un bar i els comprés tabac i croissants, cosa que va fer “davant del temor que li fessin mal en cas de negar-s’hi”, escriu el fiscal.

El recorregut va acabar a casa dels processats, on finalment van deixar anar la víctima. Abans, però, la Fiscalia assegura que li van advertir que hauria de pagar-los 250 euros cada dissabte o, de no fer-ho, assassinarien a ell o a la seva família. A més de les penes de reclusió, el fiscal sol·licita que els processats no s’apropin a menys de 500 metres dels dos afectats pels fets.

Més notícies
Antiavalot disparant projectils de foam a la protesta per Hasél / Jordi Borràs
Un projectil de foam va fer perdre l’ull a un jove a Urquinaona
Notícia: Un projectil de foam va fer perdre l’ull a un jove a Urquinaona
Comparteix
Un informe mèdic assegura que la lesió és compatible amb un projectil com el que fan servir els Mossos
Una patrulla de Mossos efectua diverses detencions de nit / ACN
Onze menors detinguts per un robatori violent en grup a Sant Martí
Notícia: Onze menors detinguts per un robatori violent en grup a Sant Martí
Comparteix
El pont de Tots Sants acaba amb 37 detinguts a Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa