Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’estafa d’un agent immobiliari que va lucrar-se amb falsos lloguers

Era una estafa de terra cremada: simple i efectiva per arreplegar una quantitat considerable de diners en poques setmanes, però impossible d’allargar gaire temps sense ser enxampat un cop que les víctimes s’adonessin que havien caigut en un parany. L’Audiència de Barcelona jutja aquest dimarts el treballador d’una immobiliària que presumptament va embutxacar-se gairebé 17.000 euros en menys de dos mesos de 2017 enredant diferents clients: els va mostrar pisos de l’agència a Barcelona i, un cop que les víctimes es van convèncer de llogar-los, van pagar diferents imports al comercial pensant que estaven donant el primer pas per entrar a viure als domicilis. En realitat, però, mai no van poder mudar-se als habitatges i els diners van anar a parar a un compte que una testaferro va obrir a instàncies del processat.

La Fiscalia demana una pena de dos anys de presó per al venedor, a qui acusa de cometre un delicte de falsedat en document mercantil i un altre d’apropiació indeguda. A més, li reclama que aboni multes per valor d’uns 3.000 euros i que retorni la quantia defraudada a la immobiliària Apropierties Real Estate i la companyia d’assegurances Axa, que van reintegrar els imports sostrets als afectats per l’engany. Un cop va perpetrar el presumpte frau i tard o d’hora anava a ser desemmascarat pels afectats quan veiessin que els contractes eren paper mullat, l’home va deixar d’acudir sense previ avís a l’oficina de la immobiliària. Tot i així, es va quedar amb un mòbil de l’empresa que no va tornar.

L’escrit d’acusació del fiscal relata tres episodis amb què l’acusat va aconseguir engalipar els clients. En el primer cas, va entabanar un client que volia arrendar el domicili que li va ensenyar i va aconseguir esgarrapar-li 1.452 euros en metàl·lic en concepte d’honoraris. A més va fer que li transferís 4.000 euros per quatre mensualitats a mode de fiança que, en comptes de rebre’ls la immobiliària, es van ingressar al compte del venedor que encobria sota el nom d’una dona de palla.

Menys d’un mes més tard, el treballador va repetir suposadament l’enganyifa. Un cop exhibit el pis que van veure anunciat a la web d’Idealista i quedar-hi satisfets, els clients van traspassar 1.887,52 euros en concepte de reserva. De nou, el compte corrent facilitat no era de l’agència, sinó el que controlava el venedor, afirma el fiscal. A banda, els va fer transferir altres 3.848 euros, sota l’excusa de “perfeccionar el contracte d’arrendament“, apunta l’escrit d’acusació. Els clients van quedar amb l’agent a primers de gener de 2018 per signar el lloguer. El comercial, però, no s’hi va presentar i el somni de traslladar-se a l’habitatge es va ensorrar.

Per últim, la Fiscalia sosté que el processat va confeccionar un contracte fals amb el logotip de l’empresa per la qual treballava i que va fer rubricar a un client, que es va creure que estava signant el lloguer de la seva futura casa. Igual que en els altres dos casos, el venedor va apropiar-se presumptament de 7.200 euros de l’afectat, que va transferir-los al compte ocult del treballador sense ser conscient que li estaven furtant. Els va sufragar en concepte de fiança i de mensualitat per un pis que “mai no va poder arrendar”, afegeix l’escrit del fiscal.

Per altra banda, el Ministeri Públic atribueix un delicte de blanqueig de capitals a la dona qui va col·laborar en el presumpte delicte. Sol·licita que se la condemni a un any de presó i pagui 20.000 euros.

Més notícies
El bloc d'habitatges que acumula 22 pisos turístics, al barri de la Catalana, a Sant Adrià de Besòs / JR

El pla amb fons públics per acabar amb una escala plena de pisos turístics

Notícia: El pla amb fons públics per acabar amb una escala plena de pisos turístics
Comparteix
L'Ajuntament de Sant Adrià ofereix llogar uns apartaments a tocar de Barcelona per cedir-los a gent necessitada i sufocar així el malestar veïnal
Notícia: El pla amb fons públics per acabar amb una escala plena de pisos turístics - Mobile
Mossos i altres serveis d'emergències davant de la perruqueria Spejo's, del passeig Manuel Girona, a Sarrià / S.B.

Els Mossos resolen el misteriós cas de l’assassinat de la perruqueria

Notícia: Els Mossos resolen el misteriós cas de l’assassinat de la perruqueria
Comparteix
A l’estiu del 2019 un home va matar a trets el marit d’una treballadora
Notícia: Els Mossos resolen el misteriós cas de l’assassinat de la perruqueria - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa