A judici per tirar porc i lleixiu a una família marroquina en un pis social

La fiscalia d’Odi de Barcelona demana dos anys de presó i sis mil euros de responsabilitat civil a un home per fustigar i assetjar una família marroquina i vulnerable en un pis social de l’Ajuntament de Barcelona. Així mateix, també reclama que pagui els desperfectes ocasionats per la seva conducta al consistori barceloní.

Segons l’escrit d’acusació, signat pel cap d’aquesta fiscalia especialitzada, Miguel Ángel Aguilar, la família formada per un home de 77 anys, la seva parella, una dona afectada de càncer i la filla d’ambdòs, que pateix una “severa discapacitat mental”, es van instal·lar l’abril de 2019. Fins el novembre de 2020, i seguint el relat del fiscal, l’acusat “mogut per la seva animadversió a l’origen marroquí s’ha anat encruelint-se amb ells, i els ha sotmès a una freqüència diària a una situació d’insoportable fustigament”.

Així, el relat de l’escrit, descriu sorolls constants per cops de porra nit i dia, “abocar lleixiu i salfuman, restes de menjar, porc en ser un animal impur per la cultura musulmana, excrements, orina, aigua bruta i objectes de cristall per tal que es trenquessin”. A més, la fiscalia detalla que en algunes ocasions van arribar a amenaçar la família amb objectes contundents. També l’acusa d’enganxar cartells xenòfobs a l’escala i a la zona comuna de l’edifici on hi han habitatges socials de l’ajuntament.

“Eres un moro de mierda, vete pa tu casa tu y tu família”,es trobaven tot sovint les víctimes a l’escala del seu habitatge. La Guàrdia Urbana hi va haver d’intervenir fins a 15 vegades i una treballadora social de l’ajuntament també va patir agressions verbals de l’acusat en haver-li retret que tirés salfuman als veïns. La família va haver de demanar el trasllat a un altre habitatge.

El fiscal reclama dos anys de presó per tres delictes d’assetjament, una responsabilitat civil de 2.000 euros i una ordre d’allunyament de 1.000 metres de les víctimes per un temps de tres anys als que s’haurà d’afegir els de presó que finalment s’imposin. A més, avisa que en execució de sentència l’acusat, si és condemnat, haurà de pagar els desperfectes que hagi provocat a criteri del peritatge que en faci l’ajuntament.

Nou comentari