Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
A judici per presumptes amenaces als pares d’una menor que es va suïcidar
  • CA

La Kira era una adolescent de 15 anys que es va suïcidar el maig del 2021 per haver patit, en principi, assetjament escolar. Després d’aquests fets un integrant de l’AMPA de l’escola on estudiava la Kira, el col·legi Pare Manyanet de Sant Andreu (districte de Sant Andreu), ha estat jutjat aquest dilluns per presumptament amenaçar els pares de l’adolescent, María José i José Manuel. Els fets s’haurien produït a través de Twitter, tot i que l’acusat nega que sigui veritat.

El judici s’ha celebrat en la Ciutat de la Justícia, on s’ha exculpat l’acusat. Un cop ha finalitzat, el José Manuel i la Maria José han detallat a Europa Press que van denunciar els fets a finals del passat mes de juliol. Van indicar que un pare de l’escola els estava amenaçant a través del seu compte de Twitter.

La família va demanar als Mossos que s’obrís una investigació

Algunes de les amenaces que en principi hauria llençat contra la família són “Si un dia us vull fer mal tinc material per deixar-vos com un drap i embrutar el nom de la nena” i “Si creus que ets tan guerrer passa qualsevol tarda per l’escola i pregunta per a mi”. D’altra banda, van demanar als Mossos d’Esquadra que, alhora, s’investigués un compte de Twitter que en principi també hauria creat aquesta persona i que faria servir per fer-se passar pel pare de la menor. “Quan el vam denunciar, el que realment volíem era que parés, ja que no només ens estava amenaçant a nosaltres, també a altres famílies. Era una caixa de bruixes contra persones que denunciaven al col·legi per assetjament”, va afegir la María José a Europa Press.

El suïcidi de la Kira el va donar a conèixer el maig del 2021 el periodista David Vidal a través de Twitter, on va assenyala l’escola. “Escola tòxica, discriminatòria, n’havíem tret pel mateix els meus fills”, va dir. Tant ell com altres usuaris de la xarxa social van assenyalar que coneixen diversos casos d’assetjament escolar i de manca d’una resposta responsable per part del col·legi. “Protocols incompatibles amb la protecció i els drets dels menors”, va afegir Vidal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa